(82) Brampůlky

Recept na rychlou a jednoduchou večeři:

Syrové menší brambory
sůl
máslo,
mléko
tvaroh
česnek utřený se solí

Menší syrové brambory (je dobré, když jsou podobné velikosti) nakrájíme na poloviny.
Suchý plech posolíme, nakrájené brambory na něj položíme řeznou plochou dolů.
Pečeme v troubě asi 40 minut, až jsou brambory měkké a mají spodní stranu krásně červenou.

Podáváme s mlékem, máslem nebo tvarohem, do kterého jsme rozmíchali sůl a česnek.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (82) Brampůlky

  1. infiniti.helena napsal:

    Mňam, výborná k tomu je i zakysanka, do které nastrouháme na hrubo balkánský sýr. 🙂

  2. ela.kutnohorska napsal:

    My jsme doma dělávali podobné pečené dobroty. Jen se brambory nakrájely asi na dva centimetry tlusté plátky, daly se na mřížku a pekly, dokud nezčervenaly a neudělaly se na nich pěkné puchýře. Potom se naházely do mísy a zasypaly kusem másla a solí. Už jsem je nejedla asi sto let, ale mamka si je občas dělá a inovovala to česnekem, který tam přistrouhne. K tomu jsme pili studené mléko. To byla dobrota.
    Jo a dělalo se to raději z větších brambor, aby ty plátky nepropadaly tou troubní mřížkou:).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..