několik druhů sýra (co je právě doma – já použila Hermelín, Goudu a Mozarrelu)
plátky šunky
1 velká cibule
majolka
olej nebo bílý jogurt
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
Sýry nakrájíme na drobno, přidáme jemně nakrájeno cibuli a šunku. Nakonec přidáme majolku, do které jsme přidali buď trochu jogurtu nebo oleje a 1-2 lžíce plnotučné hořčice.
Podávíme s měkkým chlebem nebo pečivem – viz recept č. Domácí houstičky, nebo č, Dalmánky.
Autorka receptu: Jana Macůrková
A dnešní večeře je na světě … díky
Uááá, mňam. To by si taky dala. Ještě jsem nesnídala, tak bych sežrala všechno, co tady vidím:). Ale sýrový salát je oprávněně hodně vysoko v preferencích. Ještě se musím mrknout na ty houstičky a dalamánky. Kéž by mi je teď někdo přinesl pod nos…
já sice snídala, ale stejně bych to snědla :o)