(87) Guláš z bedel

několik velkých bedel,
sladká paprika
cibule
sádlo
1 kostka Masoxu nebo hovězí vývar
majoránka
česnek, pepř,  sůl

Pozn: tyhle bedlaý byly nalezeny loni 13.listopadu

Bedly očistíme, nakrájíme na větší kusy včetně nožiček, které krájíma na špalíček asi 5 cm
dlouhé a potom ještě podél.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nejprve nožičky bedel a papriku, česnek, majoránku  a sůl a necháme chvíli podusit. Potom přidáme hlavičky bedel, podlijeme vývarem nebo vařící vodou s Masoxem a dusíme asi 30 minut.

Příloha: chléb, pečivo, rýže.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..