2 ks krůtí plátek
kompotované broskve
brambory na hranolky nebo vařený nový brambor
kousek másla
2 kousky ostřejší uzeniny (paprikový salám)
2 kousky sýra (Eidam, Hermelín, Niva)
vejce, hladká mouka, strouhanka
sůl, nesladká šlehačka
Krůtí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okořeníme podle chuti nebo jen osolíme.
Na plátek položíme salám a sýr, zabalíme a zpevníme pomocí nitě nebo párátka.
Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme do červena.
Na talíř položíme maso, na něj půlky kompotovaných broskví a dozdobíme nesladkou šlehačkou.
Příloha: hranolky nebo vaření nové brambory.
Autorka receptu: Jana Macůrková
A v Německu - věřte nevěřte je jen vaničkový tvaroh . V celofánu není . Tatarka není , pomazánkové není…