Bramborové těsto –
80 dkg vařených brambor
250 g hrubá mouka
150 g dětská krupička
2 vejce
1 polévková lžíce Solamylu
1 lžička soli
brynza
Ze surovin vypracujeme vláčné bramborové těsto, které přes hrubé struhadlo (nejlepší je taková ta planžeta na strouhání krmné řepy prasátkům) rovnou do vařící vody.
Okamžitě po vyplavání je ocedíme a sypeme do pekáče promícháme se škvarky a na talíři posypeme kvalitní ovčí brynzou.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Z vařených brambor neznám a zkusím.díky
Pravé halušky jsou jedině z brambor,ty ,co asi myslíte vy ,jsou různé noky nebo špecle.
A Kluci v akci do halušek přidávali ještě zakysanou smetanu,vypadalo to děsně ,ale zkusila jsem,je to moc dobré…