Tady asi není nutné moc psát,
jakékoliv ovoce rozmixujeme s trochou cukru, naplníme tvořítka na nanuky nebo malé krabičky (my dříve narozené pamatujeme dřeně jahodové, meuňkové, malinové i jablečné) a dát do mrazáku na noc. A ráno lze bez problémů mlsat a zdravě – víme, co jíme.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Vyrábíme i domácího Míšu – 1 zakysanka, 1 tvaroh, moučkový cukr dle chuti, případně trochu vanilkového… Vyšlehat a do tvořítek… protože na něj neumím dát čokopolevu, vmíchám dovnitř čokoládové hoblinky… Už se mrazí druhá várka 🙂
Poleva je celkem sranda – rozpusť si čokoládu, tou jakoby vypláchni tu formičku, ono jí spousta zůstane na stěnách a dej na chvilku zmrazit. Potom dávej rychle hodně studenou další náplň a hned s tím do mrazáku.
Díky.. to mne nenapadlo, já pořád měla před očima jak vyráběli nanuky ve fabrice – automat držek za dřevíčka a máčel v čokošce (viděla jsem jako studentka na exkurzi) .
Obrácený postup mne fakt nenapadl
Jé ten míša by zase nenapadl mě tak díky to určitě budu za hvězdu ?
Já DEBIL!!!!!! jsem jednou dělala čistku věcí na chalupě a ta tvořítka na nanuky JSEM VYHODILA! Dětiček nemaje jsem je tam měla jen tak, že mi je někdo dal…. nebo že by dětičky sousedů dorazily….. hmmmmm nic! Tak to šlo do kontejneru. Dneska bych si fackovala, protože bych je užila. Tak nic. Ty dřeně nacpu do takových malých mističek s víčky, plastových, těch mám po mamince hafo.
Já si je loni koupila v Uhlířských Janovicích asi za 100 a je tam 6 ks nádobek a 10 držátek. Ale v papírnictví nebo v Makru se dají koupit taková ta dřevěná.