růžičková kapusta
1 PL másla
1 PL oleje
asi 2 stroužky česneku
2 KL francouzské hořčice
2 KL medu
sůl
chilli vločky
Kapustičkám oberte špatné lístky a seřízněte spodek. Vhoďte je do vařicí vody a povařte asi 2-3 minuty. Pak je ve studené vodě rychle zchlaďte a nakrájejte na poloviny. Všechny uvedené ingredience smíchejte ve větší míse, přidejte kapustičky a promíchejte. Vysypte na plech vyložený pečícím papírem, zbytek marinády vylijte navrch a pečte na 160° dokud kapustičky nezezlátnou.
Recept je cca na 30 deka kapustiček (akorát pro dva), pak musíte násobit. Podáváme jako přílohu k masu nebo jakkoliv se vám zlíbí.
Haderach
Jedu dnes na nákup, takže pokud budou mít letošní kapustičky, udělám je hned zítra. :-))
Doporučuju, dobrý jsou. A marinády radši víc než míň.
včera jsem na ně koukala v Globusu 69,.-Kč kilo a kus od nich hlávková kapusta za 45,-Kč kilo, hádej ,co vyhrálo.. 😉
a budou kapustové sekaničky
A bude recept? Jinak jasně – ale kapustičky jsou o jiný chuti a ZATÍM se ta cena dá unést. Nekupuju to na kila, ale fakt jen jako přílohu, no.
na kapustové karbanátky? Kterým po Maříkovsku říkám sekaničky? klidně pošlu….
no, já je mívám jako hlavní jídlo (růžičkové kapustičky obalované nebo na česneku a slanině), ne jako přílohové a to se pak nestačí jeden divit,jak mizej….
Jo, jenže já mám doma dva kapustičkožravý chlapy, to už by fakt byla prda. Takže když „jen“ kapustičky, tak podle receptu 420.
Žjůvaaa kapustičky.Já koupila v týdnu pár a dělala jsem jen uzený vývar s kapustičkama a taky dobrý.
Takhle už jsem dávno neslintala než nad tímhle obrázkem???.
P.S.: To maso taky !! To jsi grilovala?
Ne, je na pánvi, minutková úprava.
Háderko, Ty mi dáváš, jak to, že mi vždy kápneš do noty. Na seznamu na nákup mám od včera napsané kapustičky. Žádná „zádíčka“ nebudou, budou hořčičné ! ! ! A nevím jestli se budu chtít s mužem dělit ;-).
Telepatie?
Minulý týden koupím kotlety aniž bych věděla co z nich bude. Na kapustičky mám chuť už asi týden, takže byl plán něco do poblífky a zbytek zádíčka.
Ještě do třetice a začnu se bát ;-)).
Vypadají víc než skvěle. Kapustičky jím ovšem (bohužel?) jen já, tak si je udělám.
Můžu potvrdit, že pro milovníky kapustiček JE to prudce ňamozní. ?
Jak tu nedávno provokovala Úsměvka nakládanýma, probudila moje choutky. Podařilo se mi sehnat hezké kapustičky za slušnou cenu a jak vidno, „lovily jsme s Hadérkou ve stejných vodách“. Použila jsem dijonskou hořčici hrubozrnnou a s plátkem pečené krkovice to nemělo chybu.
Ráda splním přání na brzké opakování. Doufám, že z toho mraženého zbytku budou stejně chutné?
Naprosto souhlasím s Hadérkou, již jsem je zkoušela z 0,5 kg kapustiček a byly výborný.
Jen mám trochu problém, toho 0,5 kg jsme dali ve dvou jako přílohu k masu. ?
Já koupila necelých 0,9kg – bylo to na váhu, tak jsem nabrala od oka. I když byla pěkná, přecijen nějaký ten odpad byl. Čisté jsem nechala přejít varem jak je v receptu, polovinu dala zmrazit a druhá půlka byla k obědu. Takže jsme měli asi 0,4 kg pro dva a ještě k tomu nějakou tu bramboru ??
Teď tady hmoždím zelené fazolky, ale hodně voní, tak to vidím, že se do nich zase pustím ???
Tak nejdřív kapustičky a teď fazolky??… Ty nedáš pokoj cooo?!
Ty jsou k véči ???
V kolik večeříme??
Jsme po večeři ?♀️
?
Kapustu růžičkovou kupuji mraženou, i když jsem ji taky před nedávnem měla na záhoně a sklízela kolikrát až na jaře, a ráda přidávám do polévky, dušenou na másle jako přílohu k minutkám , ale tohleto bude taky mňamka, při nejbližší příležitosti vyzkouším.
Taky kupuju mrazenou v Globusu a na váhu tam
Jsou úplně maličké lahodné. Není třeba čistit.
Jdi do toho , zítra taky letim
Tak já už je měla i pod rukou, ale nebyly moc hezký. A holky je jooo, tudíž třeba víc. Tak jsem je tam nechala a vzala velkou a krásnou kapustu. Je tak otomilá, že jsem ji hryzala už cestou domů.
Četla jsem „octomilá“ a huběnka se mi okamžitě zkřivila. Ale už se zase (po druhém čtení) narovnala.
To „otomilá“ má být „roztomilá“? ?
To jen tak vypadá…aby to nakonec bylo pro nějakého Otu..?