(1427) Pískované brambory Evy Navarra

v  originále zvané „Parmazánové brambory“

brambory
strouhanka
Parmazán nebo Pecorino
česnek
sůl
pepř
(olivový) olej
bylinky dle chuti

Asi kilo brambor nakrájíme na kostičky nebo na měsíčky, vložíme do mísy a přidáme 3 PL strouhanky, 3 PL nastrouhaného sýra, bylinky dle chuti, prolisovaný česnek (nemusí být), sůl, pepř a olej. Promícháme, až se brambory ve směsi obalí  a pečeme v troubě předehřáté na 180°  dozlatova.

Recept z dávných PŽ  mi oživila Imelda.  Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

27 komentářů: (1427) Pískované brambory Evy Navarra

  1. lakysa22 napsal:

    Dělám je se solí a česnekem, tak piřtrvrdíme…?
    A mimo – byla bych ráda, kdyby se mi Eva ozvala, pošta pro ni se mi vrací….

  2. Vera M. napsal:

    Nedávno jsem shlidla na Paprice: takovéto krásné brambory a masové kuličky naservirovane na velikém talíři a uprostřed miska s dipem. Vypadalo to nádherne, každý po tom skočí

  3. kveta.batkova napsal:

    Helčo, díky za připomenutí tohoto receptu. Minulý týden jsem si koupila horkovzdušnou fritézu a myslím, že tento recept bude pro ni jako stvořený. Bude hned po neděli, neboť teď jedeme na chatu a tam se mi fritéza nechce vozit (už tak máme plné auto).

  4. kvetula.v napsal:

    Taky jsem se v tomhle receptu na PŽ zhlídla. Z nových brambor je to přímo mana nebeská ? . Nevím proč jsem na ně v letošní éře nových brambor ani nevzdychla. Zkusím ještě teď – brambůrky jsou zatím celkem svěží 😎

  5. Francizska napsal:

    Tak to jen slintam. Bohužel pro sebe škoda dělat. Manžel nové brambory jen vařené, že starších jen bramborovou kaši. A pro sebe se mi pečené brambory nechce dělat. Nechce ani šťouchané brambory, hranolky nejí, já jen výjimečně. Bramborové knedlíky odmítá. A dělat to jen pro sebe? Ale fakt bych si dala.

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Nedávno jsem si na tyto brambory vzpomněla, jen jsem nikde nenašla recept.
    Díky, určo vyzkouším

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..