1 balení listového těsta
grilovací koření
drcený kmín
sůl
vejce na potření
Listové těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a dlouhé 15 – 20 cm. Proužky navíjíme na slabé trubičky (plechové na cukroví), mezi jednotlivými závity necháváme mezeru..
Potřeme vejcem, posypeme grilovacím kořením nebo solí a kmínem.
Pečeme dorůžova. Z trubiček spirálky sundáváme po vychladnutí. Pozor, jsou to mrchy křehký a rády se lámou.
Autorka receptu: Jana Macůrková
Jani, Ty si vyhraješ. 🙂 Ale je to efektní a přitom jednoduchý. Díky za inspiraci.
Kamarádka když ten výsledný produkt sundávala z těch trubiček tak se neslo kuchyní její slavné volání: „Jéžíšmarjá svině svinutý nejdou dolů“.