(118) Slané spirálky

1 balení listového těsta
grilovací koření
drcený kmín
sůl
vejce na potření

Listové těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a dlouhé 15 – 20 cm. Proužky navíjíme na slabé trubičky (plechové na cukroví), mezi jednotlivými závity necháváme mezeru..
Potřeme vejcem, posypeme grilovacím kořením nebo solí a kmínem.
Pečeme dorůžova. Z trubiček spirálky sundáváme po vychladnutí. Pozor, jsou to mrchy křehký a rády se lámou.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (118) Slané spirálky

  1. trojka napsal:

    Jani, Ty si vyhraješ. 🙂 Ale je to efektní a přitom jednoduchý. Díky za inspiraci.

  2. Katyp50 napsal:

    Kamarádka když ten výsledný produkt sundávala z těch trubiček tak se neslo kuchyní její slavné volání: „Jéžíšmarjá svině svinutý nejdou dolů“.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..