(120) Držťková polévka z kotrče

Kotrč – viz foto – roste v borových lesích

nebo několik masáků – muchomůrka růžovka, ev. kdo zná – choroš oříš.
lze použít i mladé bedly
2 velké cibule
2 polévkové lžíce sádla
2 polévkové lžíce sladké papriky

majoránka, česnek, pepř podle chuti, sůl

Očištěného kotrče nebo masáky nakrájíme na větší kusy,
podusíme na sádle asi 5 minut, přidáme ostatní ingredience
a vaříme cca 20 minut.

Můžeme přidat brambory nebo podávat s chlebem.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (120) Držťková polévka z kotrče

  1. kveta.batkova napsal:

    Výborná polévka, jenže kotrč se najde velmi zřídka, alespoň u nás a když už, tak je to tak špinavé, že po okrájení zbyde jen malý kousek. Přesto kdykoliv jej najdeme, tak se snažím trochu té polévky udělat. Jinak běžně jej nahrazuji hlívou ústřičnou, která je na polévku také moc dobrá.

  2. lida.f napsal:

    U nás doma máme moc rádi dršťkovou polévku. Já ji taky někdy připravuju z hlívy ústřičné, někdy ji vařím z drůbežích žaludků. Skvělá polévka, s čerstvým rohlíkem výborný oběd.

  3. Katyp50 napsal:

    Klasickou dršťkovou polévku miluju. Hlavně to masíčko, když není nasekané na pidikousíčky, ale dršťky jsou pěkně dlouhé a hlavně měkké…. Moje spolužačka milovala tu vodu, já dršťky, které ona nejedla. Takže když jsme spolu šly na sváču, tak já vyjedla své maso, ona vysosala tu vodu a pak jsme si talíře měnily.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..