(125) Přírodní plátek Cordon bleu

Přírodní řízek Cordon bleu

Maso ukrojím do tvaru motýlka: první plátek úplně nedokrojím, aby zůstal spojený s druhým, který už normalně uříznu. Vznikne ‚motýl‘ ze dvou plátků, spojený vprostřed. Dělám to většinou z libové krkovice, ale i z řízku to nebylo vůbec vysušené, jak jsem se obávala.

Maso naklepu, osolím a opepřím. Položím jeden plátek sýra, na to šunku a opět sýr. Přiklopím druhým plátkem masa a upevním špejlí.

Na pánvi krátce osmažím z obou stran a vložím na plechu do trouby (180 C, horkovzdušná 160 C) na 25 minut.

Obměna 1: Havajský řízek: na šunku dáme ještě plátek ananasu
Obměna 2: místo soli a pepře potřít sojovou omáčkou, smíchanou s chilli  papričkou

Recept poslala: Tinka321

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (125) Přírodní plátek Cordon bleu

  1. Jiřina napsal:

    Krásně to vypadá a jistě to bude dobré, možná bych to dnes vyměnila i za buchty

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..