Připravíme si zeleninu (základ je ledový salát, rajčata, kukuřice – a co ještě uznáte za vhodné), můžete přidat zbylý řízek, pečené kuře nebo jiné maso nebo si udělat masovou náplň z restovaného mletého nebo narychlo udělaných kuřecích prsíček. Vegetariáni si dají strouhaný sýr 🙂
Umícháme si domácí dresing – tady je půl zakyska, půl majolka (ale stačí i třeba jen bílý jogurt), tři malé lžičky cukru, půl lžičky soli, lžička balzamika (můžete nahradit např. nálevem z okurek), trochu kečupu, sušený česnek a bílý pepř.
Tortillu nepatrně zvlhčete vodou a trochu ohřejte v mikrovlnce nebo v troubě, jinak vám bude při balení praskat.
Všechny igredience nakrájete opravdu na drobno – já jsem tady nechala miniřízečky celé a nešlo to porádně zabalit. Ty další už jsem taky nakrájela.
Rozprostřete na tortillu, přidejte dresing a zabalte.
Já kupuju tortilly v LIDLu, mají dobré (a teď zrovna v akci), ale přidávám recept na domácí:
1/2 kg hladké mouky
260 ml horké vody
200 g sádla
lžička soli
K mouce přilijete vodu, přidejte sádlo, osolte a vše důkladně promíchejte. Jakmile začne být směs konzistentní, přendejte ji na pracovní plochu a rukama zpracujte v nelepivé těsto. Odebírejte kousky, rozválejte na cca 3 mm silnou placku a opékejte na suché pánvi, dokud nezrůžoví.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Jak dlouho ty domácí tortilly vydrží? Jen abych věděla, jak bych měla dělit. Moc mě totiž lákají.
Z tehle davky jich bude 6-8, to se sni naraz… 🙂
Koupené tortilly nahřívám na suché pánvi dají se pak snadno ohýbat a balit do nich náplň.