(126) Tortilly

Připravíme si zeleninu (základ je ledový salát, rajčata, kukuřice – a co ještě uznáte za vhodné), můžete přidat zbylý řízek, pečené kuře nebo jiné maso nebo si udělat masovou náplň z restovaného  mletého nebo narychlo udělaných kuřecích prsíček. Vegetariáni si dají strouhaný sýr 🙂

Umícháme si domácí dresing – tady je půl zakyska, půl majolka (ale stačí i třeba jen bílý jogurt), tři malé lžičky cukru, půl lžičky soli, lžička balzamika (můžete nahradit např. nálevem z okurek), trochu kečupu, sušený česnek a bílý pepř.

Tortillu nepatrně zvlhčete vodou a trochu ohřejte v mikrovlnce nebo v troubě, jinak vám bude při balení praskat.

Všechny igredience nakrájete opravdu na drobno – já jsem tady nechala miniřízečky celé a nešlo to porádně zabalit. Ty další už jsem taky nakrájela.

Rozprostřete na tortillu, přidejte dresing a zabalte.

Já kupuju tortilly v LIDLu, mají dobré (a teď zrovna v akci), ale přidávám recept na domácí:

1/2 kg hladké mouky
260 ml horké vody
200 g sádla
lžička soli

K mouce přilijete vodu, přidejte sádlo, osolte a vše důkladně promíchejte. Jakmile začne být směs konzistentní, přendejte ji na pracovní plochu a rukama zpracujte v nelepivé těsto. Odebírejte kousky, rozválejte na cca 3 mm silnou placku a opékejte na suché pánvi, dokud nezrůžoví.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (126) Tortilly

  1. kolma60pusi napsal:

    Jak dlouho ty domácí tortilly vydrží? Jen abych věděla, jak bych měla dělit. Moc mě totiž lákají.

  2. jarybarka napsal:

    Koupené tortilly nahřívám na suché pánvi dají se pak snadno ohýbat a balit do nich náplň.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..