(1578) Kefírové placky

200 g tvrdého sýra na těsto
50 g tvrdého sýra na náplň
2 hrnky hladké mouky (hrnek = 250 ml)
1 hrnek kefíru
1/2 lžičky cukru krupice
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
(šunka)

Ze všech ingrediencí krom sýra vypracujeme v misce hladké těsto, které necháme stát cca
5 minut. Mezitím  nastrouháme sýr  najemno,  přidáme ho k těstu a znovu zpracujeme. Těsto rozdělíme na stejné kousky – z tohoto množství jich bude osm. Každý kousek rozplácneme  na placku, do středu dáme ještě trochu nastrouhaného sýra nebo drobně pokrájené šunky a placku zabalíme. Poté ji zmova rozplácneme a opékáme z každé strany na suché pánvi. Kdo nemá rád  suché placky, potře pánev malým množstvím oleje nebo másla.

Potud recept. A teď: recept tvrdí, že „připravené jsou za pár minut. Pokud máte rádi kefír, určitě vyzkoušejte. Placky jsou jemné, nadýchané a naplněné sýrem. Plnit můžete různými druhy sýra, i parmazánem, i plísňovým sýrem i eidamem. Každému co chutná. Bez náplně vhodné i na snídani namísto klasického pečiva, chleba či rohlíků.“

Takže – je to lež. Za pár minut to rozhodně není, hladké těsto z toho nezpracujete ani omylem, příšerně to lepí. Pracovat se s tím musí na velice vydatně pomoučeném válu. Ale je to dobrý 🙂

Haderach

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1578) Kefírové placky

  1. lakysa22 napsal:

    To, že je to dobrý, je hlavní ukrazetel…

  2. jarybarka napsal:

    Díky za vlastní postřeh.Na lepivà těsta nemám moc trpělivosti.Tak si tuto pochoutku hotovou za pár minut odpustím?

  3. BOYE napsal:

    Samé hezké igrédijence plackové, ale představa těch zalepidlovaných pracek… Je to v poho: navnadim Benjamínu, ona si bude myslet, že je to z nedostatku praxe… No co, do školy nemusí, může se oškrabovat…

  4. a.rena napsal:

    Když je to tak lepivé… šlo by tu šunku, žampiony… zamíchat přímo do těsta? Jinak to musí být opravdu dobré. Škoda že teď nemám doma kefír, hned by byly k večeři. Třeba na něj nezapoenu zítra, až půjdu na týdenní nákup.

  5. kvetula.v napsal:

    Už je to nějaký čas, kdy jsem dělala podobné placky (musela bych pohledat z čeho to bylo) Taky udělat, naplnit a znovu rozválet, usmažit… Matlanice šílená, ale ta chuť…. ? Škoda, že jsem to nečetla, než jsme vyrazili na nákup, třeba by kefír byl a já bych si zase ruce umatlala (možná by to namaštěnýma, nebo namočenýma rukama šlo líp? ) Tak třeba příště… Teď je na experimenty času dost 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..