(136) Piškotová bublanina s jahodami

Na velký hluboký plech

6 vajec
6 lžic cukru krupice
6 lžic horké vody,
6 lžic oleje
1 vrchovatý čajový hrnek polohrubé mouky

1 kg jahod

Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme polohrubou mouku, vařící vodu a olej.
Na plech položíme pečící papír – plech nejprve namočíme, aby papír dobře lehl, nalijeme těsto, stěrkou lehce urovnáme. Jahody obalíme v trošce polohrubé mouky a naskládáme na těsto. Pečeme vpředem  vyhřáté troubě asi 10 – 15 minut.

Pozor: Tato bublanina je hodně křehká!

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (136) Piškotová bublanina s jahodami

  1. Jiřina napsal:

    Dělám ji stejně, je moc dobrá, dávám i kousky meruňky, nebo, rybíz, angrešt.Ale jahody jsou nejlepší

  2. IvaC napsal:

    Dělám jinak,neříkám lépe,prostě jinak a to:2 hrnky pol.mouky,1hrnek mouč.cukru,citr.kůra a šťáva,1 prášek do pečiva,1 hrnek oleje,3vejce,špetka soli-
    -umíchám ,naleji do vymazaného plechu(nebo pečící papír),dám ovoce a navrch lehce posypu jemnou drobenkou.170 střupňů na 40-50minut.Měli jsme v sobotu s jahodami..

  3. IvaC napsal:

    No s máslem to musí být voňavější a i s malinami-mňamka……..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..