Porce králíka
cibule,
kmín,
sůl
3 hrsti lišek
2 lžíce smetany
vařený brambor
Králíka dáme na cibuli, posypeme solí a kmínem a necháme péci až je maso měkké.
Lišky dáme uvařit do slané vody, když jsou měkké, rozmixujeme. Přidáme lžíci světlé jíšky nebo bešamelu a zjemníme smetanou.
Na talíř dáme porci králíka, přidáme vařený brambor, přilijeme liškovou omáčku, a podáváme s vařeným bramborem.
Inspiraci od Miládky z Jazernice na Slovensku použila Jana Macůrková
liškovou omáčku dělám na výpeku z orestovaných lišek, smetanovou a lišky do ní opeču do křupava a nechávám je celé nebo jen pokrájené, sypu je na omáčku až když mám jídlo na talíři….píšu omáčku, ale je jí tak malá sběračka pro každého….
Jana z umixovaných lišek udělá víc omáčky, ale popis těch do křupava opečených lištiček mě přiměl sníst tvaroh, co mám k obědu, to se nedalo vydržet,….. :-).
No škoda,že je zmixovala všechny klidně jen 3 na talíři by to úplně pozvedly.A ty opečené podle Šárky jak vidíš dělaji divy a to se jen zmínila?
Jojo, přesně tak. Přemejšlím, že by se dala udělat omáčka i z jiných hub a opéct ty trochu tvrdší – taky tři hrsti lišek nenasbírám za tři roky ;-).
Ty si udělej živnost na mučení lidí pomocí jídla! Kati většinou vsadí na nějakej jed, ale ty dokážeš člověka vyřadit ze hry pouhým popisem. Bubá oranžová houba a já tu slintám tak, že budu do pěti minut dehydrovaná. A ochuzená o enzymy!
je to volná nebo vázaná živnost,nevíš??? 😀
Isnpirace fajn – a cože dnes druhý recpect? Já myslela,že jen v pátky..
Každý den teď budou minimálně dva, chci se toho co nejdříve zbavit a jak jsem psala chci skončit.