Upečeno podle Bramboračky – Krajanec (1658)

První obrázek Sharka, která píše: „Mám 4 plechy – kilo škvarků padlo, 2 kila mouky, litr mlíka.  Dva jsou se solí a kmínem,  dva se solí a habanero. A jsou skvělé.“

Druhý obrázek Květoslava: „Reni díky za další skvost.? Zase se mám čím blýsknout ?“

A tento pekla Lakysa 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: Upečeno podle Bramboračky – Krajanec (1658)

  1. jarybarka napsal:

    Dámy olalá.
    Oba jsou parádní.

  2. BOYE napsal:

    Furt mi chybí ty škvarky. Mangalicovej kamarád není na příjmu a ani obyč sádlo v krámě nebylo. Jako na potvoru. Já to chci OKAMŽITĚ taky zkusit!

  3. Vera M. napsal:

    Počkej , ty ses z toho vyvlikla . Dej přesný recept pro ty “pomalejší”. Dáš? Renata ho dala přesně ?

  4. Vera M. napsal:

    A ještě pro pomalejší : jak dlouho dopředu si to mužů upéct , aby to bylo ok ? Děkuji

  5. kvetula.v napsal:

    Věrko, když na to pořádně koukneš, tak Šárka pekla podle Renatina receptu tu modernější variantu s moukou a mlékem a přidala koření, já jsem dělala tu variantu „pro chudé“ – stejně škvarků jako mouky a polovinu vody (200g škvarků i mouky a 100ml vody) solila jsem podle ochutnání. Takže Šárka to má spíš jako chleba (buchtu), já kdybych udělala tenčí tyčinky, tak jako chuťovku – ale syté je to ažaž. Nakrájené radýlkem na plechu před pečením se to po upečení hezky odlamovalo, přesně jak Renatka píše. Pekla jsem včera ráno a i dnes to bylo stejně dobré ??- na další testování už nezbylo??

  6. a.rena napsal:

    Dobrou chuť všem s krajancem, jsem moc ráda, že chutná.

  7. kvetula.v napsal:

    Lakys , máš to moc hezky nakrájené – to už je pochutina k vínku jedna báseň. Budu se příště polepšovat- můj první výtvor by vizuálně neoslnil.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..