První obrázek Sharka, která píše: „Mám 4 plechy – kilo škvarků padlo, 2 kila mouky, litr mlíka. Dva jsou se solí a kmínem, dva se solí a habanero. A jsou skvělé.“
Druhý obrázek Květoslava: „Reni díky za další skvost.? Zase se mám čím blýsknout ?“
A tento pekla Lakysa 🙂
Dámy olalá.
Oba jsou parádní.
Furt mi chybí ty škvarky. Mangalicovej kamarád není na příjmu a ani obyč sádlo v krámě nebylo. Jako na potvoru. Já to chci OKAMŽITĚ taky zkusit!
Počkej , ty ses z toho vyvlikla . Dej přesný recept pro ty “pomalejší”. Dáš? Renata ho dala přesně ?
A ještě pro pomalejší : jak dlouho dopředu si to mužů upéct , aby to bylo ok ? Děkuji
ten modernější, byl ještě třetí den v pohodě jedlej,jen to musíš mít v nějaké krabici, aby to neosychalo…chlapci si brali domů, na košt… jo a na tenhle víkend už mám objednaná 2 kila škvarků..budou tyčinky-podle toho prvního receptu a ty moderní s habanerem…
Jen co budou další škvarky, zkusím druhou variantu. Věřím, že i to bude prudce jedlé – jako ostatně všecky lidové skvosty od Renaty. Jsem moc ráda, že je tu s námi a že se o jejich krajové specialitky dělí.
jj, to nejsi sama….
Věrko, když na to pořádně koukneš, tak Šárka pekla podle Renatina receptu tu modernější variantu s moukou a mlékem a přidala koření, já jsem dělala tu variantu „pro chudé“ – stejně škvarků jako mouky a polovinu vody (200g škvarků i mouky a 100ml vody) solila jsem podle ochutnání. Takže Šárka to má spíš jako chleba (buchtu), já kdybych udělala tenčí tyčinky, tak jako chuťovku – ale syté je to ažaž. Nakrájené radýlkem na plechu před pečením se to po upečení hezky odlamovalo, přesně jak Renatka píše. Pekla jsem včera ráno a i dnes to bylo stejně dobré ??- na další testování už nezbylo??
Nekoukala a hned psala . Mléko mi neuvizlo v hlavě. Hlavně je hezké , ze to tak moc chutná. Všechno poradně zkouknu
ano, měl ajsme to k s tím kmínem a solí k čočkové polívce, jako „chleba“…to s habanerem, byl dobrej palihub a bylo to večer k pivu…chlapi si zamlsali…
Dobrou chuť všem s krajancem, jsem moc ráda, že chutná.
Lakys , máš to moc hezky nakrájené – to už je pochutina k vínku jedna báseň. Budu se příště polepšovat- můj první výtvor by vizuálně neoslnil.
Pche! K vínku? Rvali mi to zpod ruky, jdybych to chtěla urpavit na talířek, tak není co fotit!