(1704) Drožďová pomazánka

2 kostky droždí
3 vejce
máslo
hořčice (klidně dijonská)
malá cibule
šunka (uzené, příp. jiný kvalitní salám)
mléko
sůl
pepř

Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou šunku, kvasnice a mícháme až se kvasnice rozpustí a znovu ztuhnou. Zalijeme trochou mléka, přidáme lžičku hořčice, vmícháme vajíčka a necháme ztuhnout. Dosolíme, opepříme. Podáváme s pečivem.

Recept poslala Květoslava

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1704) Drožďová pomazánka

  1. sharka.68 napsal:

    Máš ji nádhernou….já ještě zasejpám popencem nebo šnytlikem….na toastech nebo chlebu nemá chybu…

  2. Imelda napsal:

    Taky tuto pomazánku dělávám, akorát bez hořčice a šunky. Příště ji zkusím dělat podle tohoto receptu.

  3. lida.f napsal:

    Taky dělám bez šunky a hořčice. Tato a pomazánka na topinky jsou nejoblíbenější u nás.

  4. BOYE napsal:

    I já bez hořčice a šunky, ale není důvod nevyzkoušet. U nás se do ní míchá petrtelka a až když tato není, přichází další byliny. A pokud jde o zdobení, tak chutná nejvíc s lichořeřišnicí a sedmikráskama.
    A jak pročítám recepajs, tak určitě mám jiný poměr vajec k droždí (víc droždí – dloubu z kilovky) 🙂

  5. Vera M. napsal:

    Moc mě láká , nikdy jsem hořčici nepoužila a bude to určitě dobré. A jako milovnice droždí jsem měla o víkendu polévku

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..