(1737) Treska v majonéze

porce tesky
tvrdý sýr na strouhání
majonéza
koření podle chuti
sůl
olej
Porce tresky omyjeme a osušíme. Nasolíme a necháme chvilku rozležet.
Do zapékací misky dáme nepatrně oleje, na něj rozetřeme vrstvu majonézy
a na ni položíme porce tresky.
Překryjeme slabou vrstvou majonézy a dáme zapéci. Když je treska hotová (cca 25 minut), zasypeme ji najemno nastrouhaným sýrem a necháme chvilku v toubě, aby se sýr roztavil. Povrch sýra můžeme lehce posypat kořením pdle vlastní chuti.
Podáváme s bramborem, br. kaší nebo jen s měkkým chlebem.

Recept vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (1737) Treska v majonéze

  1. sharka.68 napsal:

    zkus to bez oleje, milá Jano..a ještě lepší je treska na páře, do vody citron a bylinky a trošku soli…nechat „upařit“ a zakápnout jen rozpuštěným máslem s trochou soli,citronové šťávy i kůry a bílým pepřem, k bramborám proházeným s petrtelkou je to super….
    PS: a děkuju za recept s treskou, je fajn, že tu jsou mořský ryby

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Veskere rybstvo, ktere u nas projde, je prijatelne pouze v uprave na masle.

  3. Jana Macůrková napsal:

    Tak jsem se právě přesvědčila, že každ dobrý skutek je v neobvykle krátké době po zásluze potrestán – soused mi přivezl kapra a asi 17 cejnů….. no comment….

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Představa jak roztírám majolku na olej mne rozesmála.
    U nás teda ryby hlavně „natura“, to je chuť ryby, tady bych měla strach. Ale chápu, že někdo má tolik mořských ryb, že může zkoušet a zkoušet.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..