600 g vepřová kýta
1 velká cibule
pol. lžíce sladké papriky
zeleninová paprika tří barev
sůl
pepř
špetka majoránky
3 stroužky česneku
olej
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme sladkou papriku a na kusy nakrájené maso. Necháme zatáhnout, přidáme sůl, pepř, drcený česnek a podlijeme vařící vodou.
Necháme asi 1 hodinu dusit.
Poté přidáme na proužky nakrájenou zeleninovou papriku (nejlepší je všechny tři barvy) a ještě asi 10 minut podusíme.
Podáváme s bramborem nebo chlebem.
Pozn: Název vymyslela moje vnoučata.
Gulášek vařila Jana Macůrková
To mi připomíná buřtguláš ….. také moc chutnal
Barva úžasná, z kýty super, libové mají dětičky rády. U nás se taky najdou názvy jídel co děti vymyslí.