(1876) Doutníky

150g cukr moučka
140g mletých ořechů
40g zavařeniny(rybíz, višně)
šťáva z půlky velkého citronu
čokoláda
Vše zamíchat v misce. Těstíčko je matlavé. Na peč. papíru vyválet doutníky (asi 1 cm v průměru)
Nedělejte je moc dlouhé. Při válení lehce podsypat ml. ořechy.
Máčet v rozehřáté čokoládě.
Před máčením v čokoládě je dávám s plechem na půl hodinky do mrazáku. Čokoláda pak rychle ztuhne a doutníky se tolik nekroutí.

Recept poslal i vyráběl: Hrabeboto

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1876) Doutníky

  1. jarybarka napsal:

    Pane Jiří to je paráda.Miluju ořechy a s tou zavaŕeninou a čokoládou to je kombinace jako hrom.Díky za tuhle ňamku.

  2. lakysa22 napsal:

    Obdivuju!! Ukládám nádobu, kdy nebude tak horko..
    A je to hezky naservírované👍

  3. Vera M. napsal:

    Přestože nejsem milovnice sladkého , tak tohle joooo😋

  4. kvetula.v napsal:

    Jednoduché, rychle hotové (žádné dlouhé stání) podle ingrediencí to bude určitě chutné. Bude li se konat podzimní sešlost, určitě předhodím davu 😋😎

  5. BOYE napsal:

    Helemese, to je moc pěknej nápad na něco hodně sladkýho, kde se dá ovšem množství rafinovanýho cukru dostat až na nulu. Třeba při použití datlové pasty místo cukru a marmelády, nebo pasty právě z višní. No a čikuládu ať si každý reguluje podle krevních výsledků z diabetologie. 🙂
    Pane Hrabě, je to bezva a půjde to i o Vánocích.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..