(1884) Jehněčí na másle

600 g jehněčího masa
(kýta, plec)
sůl
máslo
vývar

nové brambory
Jehněčí maso očistíme, odblaníme (i když nemá tak výraznou vůni a chuť jako skopové maso), nasolíme a necháme do rána odležet.
Potřeme máslem, další máslo podložíme pod maso, lehce podlijeme vývarem (může být klidně kuřecí) a nejprve asi 3/4 hodiny dusíme.
Poté odklopíme a necháme dopéci do červena až je maso měkké. Během pečení maso několikrát polijeme vývarem a výpekem.
Podáváme s novým bramborem, salátem s octovou zálivkou nebo rajčatovým salátem.

Jehněčí kýtu pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..