(1863) Švýcarské ražniči

tvrdý sýr
(eidam 30%)

šunka (silné plátky)
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Sýr i šunku nakrájíme na kostky (ze šunky silnější kousky) a střídavě napichujeme na špičaté špejle.
Poté obalíme v klasickém trojobalu, a znova ve vejci a strouhance.
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Podáváme s bramborem, kaší nebo s hranolky.
Pozn: lze připravit i v bezmasé variantě – vystřídat 2 nebo více druhů sýra.

Další rychlý oběd připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1863) Švýcarské ražniči

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Znam to jako chaluparske raznici, i kdyz je to vlastne špíz.
    A zajimalo by me, kdo to kdy pokrtil na svycarske (je toho plnej net) …. svycara by z toho eidamu klepla pepka 🤣🤣🤣

  2. Imelda napsal:

    Tohle jsem dělávala, když přijely vnučky na návštěvu. To mívaly rády s br.kaší.
    Teď už tak často nejezdí, už jsou velké, mají jiné zájmy.

  3. Inka napsal:

    No a mezi to ještě ananas z konzervy, to je teprve dobrota.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..