tvrdý sýr
(eidam 30%)
šunka (silné plátky)
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Sýr i šunku nakrájíme na kostky (ze šunky silnější kousky) a střídavě napichujeme na špičaté špejle.
Poté obalíme v klasickém trojobalu, a znova ve vejci a strouhance.
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Podáváme s bramborem, kaší nebo s hranolky.
Pozn: lze připravit i v bezmasé variantě – vystřídat 2 nebo více druhů sýra.
Další rychlý oběd připravila Jana Macůrková
Znam to jako chaluparske raznici, i kdyz je to vlastne špíz.
A zajimalo by me, kdo to kdy pokrtil na svycarske (je toho plnej net) …. svycara by z toho eidamu klepla pepka 🤣🤣🤣
Řekla bych, že podle toho, že Švýcarsko je zemí sýrů. Já to ale pod tímhle názvem znám už asi 40 roků. A je možné použít jakýkoliv sýr, který tolik nateče.
😉
z kterýho to je kantonu? Jezdím do Švajcu 30 let, nikde jsem tam tohle servírovat neviděla….ale tohle dělají v globusové jídelně…
Jak píšu, je to recept z doby ledové….
Tohle jsem dělávala, když přijely vnučky na návštěvu. To mívaly rády s br.kaší.
Teď už tak často nejezdí, už jsou velké, mají jiné zájmy.
Jak jsem psala výše, vytahuji také recepty z doby ledové. A to jen pro proto, že dělám tenlae portálek. Jinak bych na to asi nevzdechla.
No a mezi to ještě ananas z konzervy, to je teprve dobrota.
😀
ty se nezdáš Inko….