(1864) Piškotové řezy z mrazáku

piškot
cukrářské piškoty
meruňky
rybízová šťáva
lžíce rumu
Nejprve si upečeme piškot, tak jak jsme zvyklí (např. Pětková roláda ap.)
Z piškotu odkrojíme kus, aby se nám vešel do menší formy (mám skleněnou hranatou na paštiky) a položíme na dno formy.
Poklademe cukrářskými piškoty namočenými trochu v rybízové šťávě.
Zalijeme rozmixovanými meruňkami (necháme v mrazáku skoro ztuhnout), navrstvíme piškoty a znovu meruňky a zakončíme piškoty pocákané opět rybízem.A dáme rychle do mrazáku ztuhnout, skoro zmrznout.
Podáváme v horku místo zmrzliny. Můžeme dozdobit šlehačkou.

Dezert  připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1864) Piškotové řezy z mrazáku

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jedna PL je málo, to by chtělo aspoň malého panáka 🤔

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..