plátky toustového chleba
rajčata
mozzarela
sůl
bazalka nebo
provensálské bylinky
máslo
Přišli jste z koupaliště nebo ze zahrady, máte tak akorát chuť nic nedělat, ale máte hlad?
Toustový chleba opečeme v topinkovači nasucho. Lehounce potřeme máslem.
Poklademe nakrájenými rajčaty, na ně položíme malý (slabý!) plátek mozzarely a posypeme bazalkou nebo provensálskými bylinkami.
V mikrovlnce nebo v troubě rychle rozpečeme.
Pozn: toho sýra opravdu jen slabounký plátek, jinak vám poteče stejně jako mně po talíři. Nevadilo, chutnalo.
Místo rajčat lze použít např. ředkvičky, ředkve ap. Tady se fantazii meze nekladou.
Pozn č.2: byla mi jednou nabídnuta varianta, kde pod rajčetem byl toustový chléb potřený paštikou. Jíst se to dalo, ale asi bych to sama nepřipravovala.
Rychlou večeři připravila Jana Macůrková
Máte nouzi? Založím vás. 😉🙃
A to je fakt recept???
Úplně slyším Šlitra:představte si co jsem měl dnes k večeři….
Rekneme, ze je to napad…
To máte jako recept na „rohlik klasik“:
Eidam nastrouháme najemno. Vejce vyšleháme se solí a pepřem, přidáme eidam. Rohlíky podélně překrojíme a namažeme na ně vaječno-sýrovou směs. Mažeme asi tak 4 mm tlustou vrstvu. Smažíme na pánvi na oleji pouze z namazané strany dozlatova. Lze dělat i v troubě. Zní to děsně, ale je to docela dobrý.
vždyť je to taková bruscheta po česku….a po návratu z plovárny, jsem byla schopná sežvejkat i studenej točák z lednice s gumovým rohlikem 😀
schválně si to doplňte: rozpálíte troubu,na bílou veku nebo toastovej chleba nakapete oliváč opepříte,osolíte.. vrazíte do trouby…, až to začne vonět a chleba začne brát zlatou barvu, vytáhnete plech z trouby, chleba potřete česnekem, navrstvíte posekaná nebo tence naplátkované rajčata s mozarellou nebo jiným sýrem (gorgonzolla) a bazalkou, dochucená, ne moc mokrá , nahoru nebo na ten chleba položíte prosciuto nebo ančovičku a přendáte na talíře… já to prosciuto dávám nahoru, líp se to drží a jí…
když jsem na vánoce v roce 1990, dostala mikrovlnku, naše nejoblíbenější jídlo byly rozpékané housky se sýrem nebo chleba-obloženej a zapečenej…bylo to rychlý, chutnalo to, zasytilo to…v té době jsme stavěli, zedníci si ráno donesli „suroviny“ a já jim z toho dělala svačiny- v mikráči…taky se toho nemohli nabažit…no a pak to přešlo..teď ji mám doma, pořád tu z roku 1990, furt jede a je nezničitelná, občas v ní ohřívám jídlo pro kočky (v zimě) nebo talíř polívky, bramboráky..KVZ, omáčky…knedle na knedliky s vejcem…