150 g mandlí mouky nebo mletých mandlí
150 g moučkového cukru
110 g vaječných bílků při pokojové teplotě
špetka soli
150 g cukru krystal
35 g vody
potravinářské barvivo
Na náplň makronek budeme potřebovat:
250 g Mascarpone krém
2 lžíce moučkového cukru
125 g másla pokojové teploty
potravinářské barvivo
Postup
Prosít mandlovou mouku a moučkový cukr. Přidejte 55 g bílku k této směsi.
Nyní si připravíme sirup. Dejte na pánev 75 g krystalového cukru a 35 g vody a přiveďte k varu. Vařte po dobu 3 minut. Druhý díl bílků (55 g) se solí a druhým dílem krystal. cukru (75 g) mixujeme. Když se začne tvořit sníh, pomalu přidávejte horký sirup do vaječných bílků. Mixujte na středním stupni asi 5 až 6 minut, dokud sníh není velmi tuhý.
Potom začneme pomalu míchat do mandlové směsi sníh. Rozdělte výslednou směs do misek (podle toho kolik chcete mít barev, doporučuji 3). Do každé přidejte potravinářskou barvu na špičku párátka (doporučuji gelové potravinářské barvy).
Dejte směs do zdobícího sáčku s kulatou trezírovací trubičkou a dělejte cca 4 cm kolečka na pečící papír (na plechu). Klepněte plechem dvakrát o stůl (aby vyšel z makronek vzduch) a nechat makronky odpočinout asi 10 až 15 minut, aby jejich povrch byl na dotek suchý. Pak dát do trouby na 10 minut (150 stupňů Celsia, pokud pečeme pomocí horkého vzduchu, nebo 160 stupňů, pokud použijete horní a spodní ohřev).
Po 10 minutách, vyndat makronky z trouby nechat vychladnout 20 minut.
Mascarpone krém
Ušlehejte máslo a marcarpone. Potom přidejte prosátý moučkový cukr. Rozdělte krém do misek a dobarvěte k odstínům makronek. Dejte do lednice asi 1 hodinu.
Když je krém ztuhlý, dáme do sáčku s trezírovací kulatou trubičkou a naplníme makronky. Dejte makronky do vzduchotěsné krabice do ledničky. Makronky chutnají nejlépe druhý den.
Recept poslala: Merlet02
Tak teď bych úplně padla na zadel, kdybych neseděla. To je taková nádhera! A jak nemusím sladké, tu parádní makronku bych si dala, je tak akorát jednou do pusy.
Merlet, vy jste cukrářka? Jak jste na nich vytvořila ten vzoreček? Jestli ručně jen štetečkem, tak padám podruhé.
SMEKÁM,
Nádhera, paní je hotový umělec, co to muselo dát práce …
Jenom tiše zírám.
Merlet, jak se, prosím, tvoří ten vzoreček? Je to nádherné a obdivuji. Smekám klobouk.
Vůbec tomu nerozumím, ale při bližším ohledání obrázku jsem přesvědčená, že je to přes šablonu. Ani tak bych to nevypiplala. Merlet umí naprosté šílenosti 🙂
Boye,
asi máš pravdu, ale ani tak bych to nedala. Je to krásné. Jak nejím sladké, tak na to mám chuť.
Vzhledem k otmu, že mi Merlet pekla dort k 60.nám a viděla jsem spoustu jejích výrobků, tak se ani nedivím. Ona je prostě nepřekonatelná.