1/2 hlávky zelí (asi ½ kg)
kopr (najemno nakrájený)
1 lžička moučkového cukru
1 lžíce oleje
2 lžíce octa (nejlépe jablečného)
sůl
Zelí nakrouháme na nudličky, lehce prosolíme a rukama pořádně promačkáme. Necháme asi půl hodiny stát. Pak podle chuti osladíme, okyselíme, přidáme olej a kopr a promícháme.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Joooo, to mi dochtor doporučil :-). Právě tvořim salát COULO a hodlám se přežjíst. Tak si do něj nedám zelí, hupsnu pro kopr a mám na zejtra co vařit (hlavně, že plotna zůstane studená; včera jsem byla nucena tepelně zpracovat asi kilometr kuřat a bylo to k nepřežití).
Kilometr kuřat je krásnej obrat 🙂
To jde, ony běhaj docela rychle….???
Já dělávám salát z kysaného zelí. Naředím nálev, přidám nadrobno nakrájenou cibuli, přisolím, přidám trochu cukru.
V zimě (tedy když už to není na koupání venku) dělám stejně. Jen ho nechávám při pokojové teplotě a přimíchám horkou, dobře vyškvařenou slaninu. Podle dietního uchvácení buď okapanou, nebo i s tukem 🙂
Ten miluju!
Já ten salát dělám stejně jako „lida.f“ a přidávám ještě nakrájené znojemské okurky.