(141) Zelný salát s koprem

1/2 hlávky zelí (asi ½ kg)
kopr (najemno nakrájený)
1 lžička moučkového cukru
1 lžíce oleje
2 lžíce octa (nejlépe jablečného)
sůl

Zelí nakrouháme na nudličky, lehce prosolíme a rukama pořádně promačkáme. Necháme asi půl hodiny stát. Pak podle chuti osladíme, okyselíme, přidáme olej a kopr a promícháme.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (141) Zelný salát s koprem

  1. BOYE napsal:

    Joooo, to mi dochtor doporučil :-). Právě tvořim salát COULO a hodlám se přežjíst. Tak si do něj nedám zelí, hupsnu pro kopr a mám na zejtra co vařit (hlavně, že plotna zůstane studená; včera jsem byla nucena tepelně zpracovat asi kilometr kuřat a bylo to k nepřežití).

  2. lida.f napsal:

    Já dělávám salát z kysaného zelí. Naředím nálev, přidám nadrobno nakrájenou cibuli, přisolím, přidám trochu cukru.

  3. Jiřina napsal:

    Já ten salát dělám stejně jako „lida.f“ a přidávám ještě nakrájené znojemské okurky.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..