(1900) Čertovská omáčka

1 kg rajčat
1 kg paprik( nejlépe žluté,oranžové a zelené)
0,5 kg cibule
150 ml oleje
100 ml octa
60 g soli
80-100 g cukru
3 ks feferonky
6 stroužků česneku
2 lžíce plnotučné hořčice

Rajčata nejlépe oloupat a nakrájet na větší kousky, papriky očistit a nakrájet na proužky, cibuli nakrájet na větší kostky.
Rajčata, papriky, cibuli, pokrájené feferonky, olej, ocet, sůl, cukr, prolisovaný česnek a hořčici dát vařit do hrnce. Vše vařit do měkka.
Dát do skleniček a sterilizovat cca 35 minut.
A je hotovo 🙂

Recept poslala Fialky snacha 😈😈😈

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (1900) Čertovská omáčka

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Jdu ráno k MUDrum, tak pro jistotu, aby recept nebyl v poledne 🙂

  2. Jana Macůrková napsal:

    1900 vyšlo na Haderach a ona už ví, že na ni vyjde i ta krásná 2000!, někdy kolem vánoc!

  3. Jiřina napsal:

    Tak toto je moc dobré, dělám, jen všechno dávám od oka. Jediné co nedávám je ocet a rajčata neloupu, nám slupka nevadí. Používám pod maso, ale když sklenici načnu, pár lžiček sním jen tak. Letos mám 20 menších sklenic. 🙂

  4. blahovka.h napsal:

    Mám úplně stejný recept, jen vařím trochu déle, aby se odpařila voda. Pak rozmickuju a zavařím. Mažeme na topinky. A papriku jen červenou, zelená má jinou chuť. Dá se použít i do omáčky na špagety.

  5. sharka.68 napsal:

    tak my tvořily cuketový pepřák a pak cuketovou čalamádu s koprem a s mrkví…zní to možná strašně, ale je to překvapivě dobrý….

  6. jarybarka napsal:

    Ó lalá. I na pizzu by se hodila.

  7. Vera M. napsal:

    Musí to být dobré, dobré ingredience . Bojuju se sklenickami , nejsou a nejsou

  8. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Něco podobného dělám také, jen tam nedávám feferonky, aby to mohlo i děťátko, a je to skvělé při přebytku rajčat …. což zde u nás není, páč to tu fšem chytlo plíseň.
    Je to výborný, chválím snaše Fialky foto, fááááákt krása 👍🥰🥰

  9. a.rena napsal:

    Tak to už je „vyšší dívčí“. To bych ujídala jen tak bez ničeho. Škoda, že už máme všecko zavařené, pár sklenic bych prubla, ať je změna v chutích. Tož ukládám a příští rok směska bude. Ale mám nápad. Každoročně zavařujeme lečo bez špécií. Tak až bude chuť, vezmu sklenici a dochutím podle tohoto recepisu. A bude mňamka. 👍

  10. kvetula.v napsal:

    Koukám, že Fialka vyhrála v loterii – šikovnou snachu, která pomůže se zpracováním úrody. Já bych mohla pomáhat leda s konzumací. Ale když se podaří a já někdy k levným surovinám přijdu, taky si takovou ňamku vyrobím. Prozatím ukládám ke kepuči, leču, pečeným rajčatům a ostatnímu. 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..