1 kg rajčat
1 kg paprik( nejlépe žluté,oranžové a zelené)
0,5 kg cibule
150 ml oleje
100 ml octa
60 g soli
80-100 g cukru
3 ks feferonky
6 stroužků česneku
2 lžíce plnotučné hořčice
Rajčata nejlépe oloupat a nakrájet na větší kousky, papriky očistit a nakrájet na proužky, cibuli nakrájet na větší kostky.
Rajčata, papriky, cibuli, pokrájené feferonky, olej, ocet, sůl, cukr, prolisovaný česnek a hořčici dát vařit do hrnce. Vše vařit do měkka.
Dát do skleniček a sterilizovat cca 35 minut.
A je hotovo 🙂
Recept poslala Fialky snacha 😈😈😈
Jdu ráno k MUDrum, tak pro jistotu, aby recept nebyl v poledne 🙂
1900 vyšlo na Haderach a ona už ví, že na ni vyjde i ta krásná 2000!, někdy kolem vánoc!
Něco speciálního na to vyvinu. Ale „krokem v buš“ už nedělám 🤣
Tak toto je moc dobré, dělám, jen všechno dávám od oka. Jediné co nedávám je ocet a rajčata neloupu, nám slupka nevadí. Používám pod maso, ale když sklenici načnu, pár lžiček sním jen tak. Letos mám 20 menších sklenic. 🙂
Mám úplně stejný recept, jen vařím trochu déle, aby se odpařila voda. Pak rozmickuju a zavařím. Mažeme na topinky. A papriku jen červenou, zelená má jinou chuť. Dá se použít i do omáčky na špagety.
tak my tvořily cuketový pepřák a pak cuketovou čalamádu s koprem a s mrkví…zní to možná strašně, ale je to překvapivě dobrý….
Ó lalá. I na pizzu by se hodila.
mezi listový těsto a nakrájet na tyčinky nebo šneky….
Musí to být dobré, dobré ingredience . Bojuju se sklenickami , nejsou a nejsou
Něco podobného dělám také, jen tam nedávám feferonky, aby to mohlo i děťátko, a je to skvělé při přebytku rajčat …. což zde u nás není, páč to tu fšem chytlo plíseň.
Je to výborný, chválím snaše Fialky foto, fááááákt krása 👍🥰🥰
Tak to už je „vyšší dívčí“. To bych ujídala jen tak bez ničeho. Škoda, že už máme všecko zavařené, pár sklenic bych prubla, ať je změna v chutích. Tož ukládám a příští rok směska bude. Ale mám nápad. Každoročně zavařujeme lečo bez špécií. Tak až bude chuť, vezmu sklenici a dochutím podle tohoto recepisu. A bude mňamka. 👍
A jsem vedle … bez čeho že?
Myslím, že bez specialit, jen klasické čisté lečo. Nenapado by mne to, kdybych včera zrovna lečo nezavářela.
Špécie? No přece koření. 😉
Bez chutí, aby to mohli používat na spoustu jídel …..
Nicméně, A.réno – „bez špécií“ je nádherný výraz, opravdu, máš 100 bodou …. kecám, máš 1 000 bodou 👍👍👍👍🥰🥰🥰
😍
Koukám, že Fialka vyhrála v loterii – šikovnou snachu, která pomůže se zpracováním úrody. Já bych mohla pomáhat leda s konzumací. Ale když se podaří a já někdy k levným surovinám přijdu, taky si takovou ňamku vyrobím. Prozatím ukládám ke kepuči, leču, pečeným rajčatům a ostatnímu. 😋😎
Já už nejsem snacha, ale také bych pomáhala s konzumací, prsím pěkně 😋😋😋
Joooo , tak to věřím, že se prsíš pěkně 🤣🤣🤣🤣
Já si tu pěkně poprskala čerstvě vyblejskaný monitor 🤦♀️