(1903) Dýňová polévka IV. neboli vytuněná dýňovka

1 malá dýně hokkaido
1 střední cibule
2 velká měkká zralá rajčata
1/2 kapie
snítka mladého rozmarýnu (asi 10 cm)
5 velkých lístků šalvěje
3 větvičky čerstvé majoránky

To všechno – dýni a cibuli pokrájené na měsíčky, rajčata na půlky, papriku a bylinky pokapeme štědře olivovým olejem, trochu osolíme a dáme péct na pečicí papír pod gril asi na půl hodiny. Vše pak přesuneme do hrnce – z rajčat vyhodíme slupku a z rozmarýnu stonek. Zalijeme přiměřeně vodou, necháme krátce povařit a ponorákem rozmickujeme. Přidala jsem lžičku sušeného zázvoru, pepř, sůl, chilli vločky, pár kapek citronu a plátek studeneho másla. Na talíři dozdobila pořádnou dávkou zakysanky, libečkem a petrželkou. Na focení jsem dala pro efekt celé, na jídlo samozřejmě nasekala. Rajčata a paprika dají polévce výbornou chuť.

Recept poslala Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (1903) Dýňová polévka IV. neboli vytuněná dýňovka

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    To je na čtvrtek, jedu pryč z Prahy, nevím, kdy se dostanu ke stroji.

  2. Vera M. napsal:

    Díky za recepice a kouknete do lidela . Kus za 18 . To snad není možné

  3. BOYE napsal:

    Jaaaj. Já mám na ní takovou chuť. A hrst těch různých vytunítek. Šmankote, já se zase přecpu!

  4. Francizska napsal:

    Ta vypadá skvěle, hned bych si dala. Mňam.

  5. jarybarka napsal:

    Jani ta je! A hlavně bude koupila jsem Hokaido právě teď,

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jaj, tak ta vypadá luxusně, tu určitě zkusím, zrovna jedna malá se mi tady krčí a čeká na zpracování 😉

  7. kvetula.v napsal:

    Dostala jsem několik „oranžových koulí“, tak můžu zkoušet různé pečení i vaření. Polévku máme rádi, zkusím i vytuněnou 😋😎

  8. adela.adale napsal:

    Do téhle polívky dávám ještě nasucho opražená semínka – dýni a slunečnici, opečené krutonky a pokapat dýňovým olejem. Rajčata a kapii ne, ale ráda zkusím – bude to jiný level asi. A hokkaido peču větší kusy i s tím oliváčem, jenom se to seškrábne se slupky, ale stejně jí půlku sež…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..