(1912) Salát z fazolových lusků

500 g fazolových lusků
pepř
sůl
majolka nebo bílý jogurt
Fazolové lusky zbavíme podélných vláken (pokud to nejsou bezvláknové), nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody.
Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou lusky měkké.
Ocedíme, necháme trochu vychladnout, přidáme pepř a majolku a promícháme.
Podáváme s chlebem nebo jako přílohu k masu.

Fazole zpracovávala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1912) Salát z fazolových lusků

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Hmmmmm …… a kde je zbytek? A proč zrovna majolka?

  2. Vera M. napsal:

    To jsou dost velké fazolky. To jsou ty nějaké bezvlaknove? To slyším poprvé , tak bych koupila na sadbu dcerence . Většinou musí zklidit jemné , aby tam ta vlákna a tvrdé “slupky” neměla

    • Jana Macůrková napsal:

      Na sáčku byly dlouhé tmavě fialové lusky, ale co to bylo za odrůdu, ti už nepovím. Já si jich vždycky hrst nechávám na další rok na zasetí. Jsou jemné, lusky dlouhé až 25 cm a lusků mají neuvěřitelné množství. „Fazolnici“ mám 2,5 m vysokou, ale hravě ji překonají.

  3. sharka.68 napsal:

    proč nechat pomalu vychladnout? Lepší je to jen uvařit na skus a ihned dát do velice studené, trochu citronem okyselené vody, aby se zastavil var a zachovala barva (u zelených), nechat okapat- já to dávám na savou utěrku, je to rychlejší….
    dělám ho s jogurtem- řeckého typu..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..