(1907) Indická okurka smažená

1 indická okurka
sůl
pepř
strouhanka
hladká mouka
vejce
olej
Našla jsem několik receptů na indickou okurku. Když jsem v jednom receptu našla, že se dá použít všude tam, kde cukety, tak jako první jsme vyzkoušeli ji obalit v klasickém trojobalu a usmažit. K ní potom přidat česnekový jogurt.
Pozn: mladou okurku nemusíte ani loupat, an zbavovat semen. Ta jsou velice měkká a i při té velikosti 75 cm byla okurka šťavnatá a jemná. Přirovnání k cuketě je dobré, ale řekla bych, že tahle okurčička byla lepší, jemnější. Řízečky v průměru cca 10 – 13 cm, neloupáno, síla řízku tak 1 cm.
Přemýšlím, jak dlouho by musela ještě viset na zahradě, aby ztvrdla a semena byla zralá.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1907) Indická okurka smažená

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Nojo, no. Pokud vím, tak „legendárie“ pěstuje jen Bláhovka, koupit se to nedá … tak nezbývá, než věřit, že je to dobrý.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..