Vařila Květoslava a píše:
„Měla jsem jeden moc hezkej patizon – necelé 1 kg celý, 750g oloupaný a bez semen. Takže jsem dala poloviční dávku všeho . Pro dva lidi toho bylo opravdu hodně. Část byla k obědu se špagetama, do části jsem přimíchala nastrouhanou pikantní klobásu a dala na topinky a ještě mi menší půlka zbyla. Čeká ve sklenici v lednici na další rozhodnutí. Chutnalo nám 😋.“
Taky tak dělám a je to výborné. Jinak taky spíš koupím mascarpone.
takhle si představuju poctivý ďábelský topinky…. já ty ufony můžu pečený, nebo vydlabaný, odstraním semínka, naplním je něčím dobrým a dochuceným a zapeču je vcelku v troubě…to jsem okoukala u Maďarů….tam je dělají i zadělávaný na paprice se smetanou, k tomu tarhoňa nebo ty jejich moučný nočky (obdoba halušek) a je to luxusní….
Květo ty děláš chutě po ránu.
Takových topinek bych mohla i vícero.
To věřím, že chutnalo, zvlášť, když ses nedělila ani o vzorek! Tentorkát bych se malým krjíckem nespokojila😁
Saši, tady v Porubě patizónov njet. Jedině skočit někam na tržiště do Zábřehu ?
KRÁSA … nádherně naservírováno 👍👍👍👍
hlavně rychle sežpapáno 😉😁