(2047) Zapečené filé aneb jídlo za půl hodiny

filé nebo jakákoliv ryba
vařené brambory
šlehačka
sůl
směs koření na ryby
olej nebo máslo
sýr na strouhání
sladká paprika

Na dno pekáčku naskládáme uvařené brambory, osolíme, a lehce pokapeme olejem.
Na brambory položíme porce ryby nebo filé a okořeníme. Dáme péci do trouby nebo jako já do remosky. Pečeme cca 1/4 hodiny.
Sýr nastrouháme, smícháme se šlehačkou a nalijeme na maso.
Pečeme dalších cca 1/4 hodiny.
Příloha zeleninový salát.

Variaci na kotlety se šlehačkou  připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

22 komentářů: (2047) Zapečené filé aneb jídlo za půl hodiny

  1. Inka napsal:

    Jani, tentokrát jsem se až otřásla. Ryby v jakémkoli množství máme rádi, byť na přípravu jsme značně konzervativní. Brambory se smetanou a kořením ano, ryba s máslem a zasypaná sýrem taky, ale každé zvlášť

  2. sharka.68 napsal:

    kombinace ryba-sýr – to není nic pro mne, ale pokud to někomu chutná…defacto jsou to takové KOBRŠLE, jenže s rýbou nebo s filém (já vím, že je to nesklonné)..když bude místo brambor, brkaše, tak to navrstvené a zapečené s máslovo-strouhankovo-petrželovou krustou, bude taky super… a k tomu dobré bílé víno a jaká to bude honosná večeře….

  3. lakysa22 napsal:

    Já tedy ryby né (stačí mi to jméno) ale uzelená mořská štika – panečku! To je pošušňáníčko! Jinak – pro rodinu ryby dělám, ale jen tak na másle, s kořněním… Recetpík dám synovi, ten si s tím poradí…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..