Sníh ze 4 bílků
4 žloutky, půl hrnku cukru, půl hrnku oleje
2 hrnky polohr. m., prdopeč
půl hrnku mléka
1 uvařený kakaový puding.
Základ tvoří vrstva piškotového těsta, já dělám obyčejnou olejovou bábovku:
4 žloutky našleháme spolu s půl hrnkem cukru, přidáme olej a ještě chvilku šleháme.
Potom přimícháme:
2 hrnky polohr. m., prdopeč a půl hrnku mléka a nakonec vmícháme sníh
Do těsta z výšky nalijeme tenkým pramínkem klasicky uvařený, mírně oslazený kakaový puding (někdy mu do těsta ještě pomůžu vidličkou). Upečeme do růžova. Ještě teplý moučník potřeme krémem ze dvou zakysanek a vanilkového cukru a posypeme nastrouhanou Margotkou.
Recept poslala Eva.navarra
Rozhodně zkusím! Dělám podobnou. Vlastně stejnou, jen puding vanilkový a vršek sypu skořicí s troškou cukru, většinou hnědého. Teď o Velikonocích jsme do zakysanek nastrouhali kůru z limetek a vršek ozdobili fialkami. Bylo to dobré i krásné:-)
Přeji vše nej k dnešním poroděninám ♥
Díky za tip, se skořicí to vyzkouším, tu my můžeme všichni.:-)
Taky musím poblahopřát ke skvělému názvu. :))
Situace – tchyně na návštěvě a já pronesu: „Ke kávě si dejte plesnivé řezy.“ 😀
Teda Marcelko, ale to je vážně černý humor, co? Hahahah
No, tak tedy to není vůůůbec černý humor. Horší je – tchýni a uzený nejraděj studený. Mě se to kecá, tchýni jsem za 42 let manželství nepoznala, i když žije. Ale jsem utvrzovaná v tom, že opravdu není o co stát. Když odešla od tří malých dětí.
Tak ta by si zasloužila opravdové plesnivé.
Vypadá to velice jedle! Díky za recept.
Tak to musím zkusit. Jinak moc děkuji dámám Janě a Haderach, že spustily stránky. Jsou skvělé (dámy i stránky). 😉
Ahoj kočky (netuším, jak se tu dávají smalíky), tak jen napíšu jeden šílený, ale dobrý recept …..
Štrúdl z vloček
Ingredience: 2 hrnky jemných vloček, půl hrnku vody, 2 džogurty, lžička medu, jedno velké jablko a skořice
Táááák, a teď se uklidníme, jo?
Vločky smícháme s vodou, přidáme jogurty a med – promícháme a necháme chvíli odpočinout. Mezi tím si připravíme jablko – můžete nahrubo nastrouhat, nebo nakrájet na kostičky a smícháme se skořičí.
A teď to začne …… zapneme troubu na 200, připravíme si plech, na něj dáme pečpapír a začneme lžicí kydat vrstvu ve tvaru štrúdlu, pokledeme jablkem a dáme vrchní vrstvu z vloček. Potom boky pomocí lžíce vytvarujeme tak, aby nebylo vidět, že jsou to dvě různé vrstvy, ale aby to bylo celistvé. Vrazíme do trouby a cca za 30 minut je hotovo.
Dělala jsem ho včera, doporučuji poloviční dávku, páč je to hodně hutné, ale …… po vytažení z trouby jsem si zatancovala od radosti „válečný vítězný“ taneček …. to tak krásně vonělo. A k jídlu to je také, jen přiznávám, že stačil jeden kousek a byla jsem plná
No to mě může vzít čert, když někdo dá chutnej recept, vypotřebuje spoustu písmenek, ale nenapíše pro mě to hlavní – na kolik stupňůch! 😀
Pro mě je to totiž základní – přestože peču už hodně dlouho, potřebuju recept jak pro blbce.
Šmankote, píšu tam na 200 stupňů …… Ty snad nečteš, děvče moje
A já brbly, brbly – a ono to tam je! Hele, že Tys to tam nějak dodatečně dopsala, že jo? Nebo mám flek na brejlích.:shock: Tak se Ti omluvuju, no. 🙄
Hezké ráno, nene, bylo to tam od začátku, ale asi moc písmeneček najednou, tak se ty stupínky v tom množství ztratily …… hahahaha
Pelin dal smajlíky – návod na langoše.