(1921) Sytá polévka z lagenárie

400 g mladých plodů lagenarie
(indické okurky)
2 lžíce másla
1 – 2 střední cibule
hladká mouka
kostka masoxu (nebo vývar z masa)
1 lžička kurkumy (nebo kari)
3 syrová vejce
sůl, mletý pepř, petrželová nať
1 l vody nebo vývaru

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme moukou. Zalijeme vývarem, dobře promícháme. Přidáme kurkumu, sůl a uvedeme do varu.
Lagenarii oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky (je lepší ji na nudličky nakrájet, než strouhat, strouhaná se rozváří). Vložíme do vřelé polévky a vaříme asi čtvrt hodiny.
Zvlášť na trošce tuku umícháme vejce, osolíme a opepříme.
Do talíře vložíme míchanici z vajec, posypeme sekanou petrželovou natí a zalijeme vařící polévkou.
Podáváme horké s pečivem  i když polévka je opravdu sytá a pečivo není potřeba.
Pozn: tuhle polévku lze uvařit i z patyzonu nebo máslové dýně.

Vyzkoušela jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1921) Sytá polévka z lagenárie

  1. jarybarka napsal:

    Vidím prvně míchané vejcem v polévce.Nebyl by lepší třeba svítek?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..