600 g brambor
600 g rybího filé
polévková lžíce oleje
pepř
koření chilli
1 cibule
1 paprika červená
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce kondenzovaného neslazeného mléka
1 lžička soli
2 vejce
2 polévkové lžíce hladké mouky
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte. Z brambor, mléka a másla udělejte hustší těstíčko. Přidejte sůl, pepř a chilli. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Papriku zbavte jadřince a nakrájejte nadrobno. Rybí filé nahrubo umelte. Do brambor přidejte cibuli, filé, papriku, jedno vejce a trochu hladké mouky. Vypracujte husté těsto. Rozdělte těsto na dílky a vytvarujte malé kuličky nebo placičky. Obalte kuličky v rozšlehaném vejci, zbylé mouce a smažte je v rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.
Recept od Koukejky zachránila z PŽ Imelda
Žjůůůůůůů, to bude výborný. Fšecko mám, jen papriku mám žlutou, ale to snad moc vadit nebude.
Jen pro info – na ilustrační fotografii jsou opravdu culets – z tuňáka 🙂
Já tam mám poslední dvě porce mečouna, asi vyzkouším. Jinak dneska lagenárie á la chřest a zítra švestkové knedlíky. Pak se uvidí.
Nádhera 😍 😋
Brambor už je na zimu ve sklepě celá bedna, paprika červená je taky, jakož i ostatní drobnosti. Sice nemám filé, ani mečouna, ale určitě nebude na škodu ani jiná rybka (třeba candát 😉😍). Jen mám jeden problém a to je kondenzované neslazené mléko. Před časem jsem chtěla koupit do sušenkového krému a docela jsem žasla. Dříve běžně na krámech krabička „tatry“ je scifi. Vybrala jsem cosi a po otevření valila bulvy. Barva nahnědlá, chuť podivná. No krém ve finále úspěšný.
Poradí někdo, kdo kondenzované neslazené mléko kupuje? (já už spoustu let ne, nepoužívám ho jako kdysi). Jinak tam hodím nějakou náhražku. Mám na shánění týden – tento týden rybka byla 😋 (tedy ne, že by nemohla být několikrát týdně, ale nesmíme hned všecko sežpapat, že?) 😷
Hele, moje babi vzdycky jednou za cas koupila krabici susenyho a bylo. Kde bylo treba mleka, naredila normalne, kde kondenzovaneho, udelala roztok „silnejsi“. Nezkazi se to, nemusis si delat starosti s tim, abys spotrebovala vse… znacka ideal. Je to drahy, ale fakt vyhodny. Moje mama mliko neuzije jinak, nez na brkasi, takze to praktijuje taky takto.
Hmmm… jen nevím, jestli bych tu pixlu spotřebovala. Na vaření/pečení používám krabicové, na pití „čerstvé“ v PETce . Mám obavy, že bych z celého balení použila jen tu lžíci a zbytek vyhodila. Dyk ani nevím, jestli to Penny, Lidl prodávají. Jednou jsem viděla v Globusu (kolem už nejezdíme) , už jsem byla v pokušení, že vezmu, ale ta cena mne odradila, když jsem na nic konkretně nepotřebovala. Asi se přikloním k názorům níže psaným a cmrndnu šlehajdu nebo smetanu . Babicko dík za rady 😉🌹
Já kondezovane mléko taky nemám a nekupuji. Je v tom tak důležité? Přemýšlím, zda tam místo toho dát šlehačku. Mléko se mi nechce kupovat. Co potom s nim? Ale recept pěkný.
Asi klidne i slehacku. A myslim, ze kdyz tam nebude vubec, nic se nestane. 1 PL na mnozstvi ostatnich surovin nemuze mit moc vliv. Rikej mi Babico.🤣🤣🤣
Zrovna jsem se chtěla zeptat jaký vliv má 1 PL na takové množství jiných surovin. Ale co se týká kondenzovaného mléka, cena je opravdu jiná, než bývala. Taky mám ve spíži krabici sušeného mléka/většinou kupuji před vánocema na některé cukroví/, ale opravdu vydrží rok i více a je vždy po ruce.
Recept se mi líbí, jsou to takové bramborovo-rybí karbenátky. Všechny ingredience mám, tak budou „culets“.
Zkus lídla. Myslím ze tam mají a nebo bych průběh smetanu do kávy taky Lídl s tou plastovou konvičkou.
globus…nebo podniková prodejna Tatra Hlinsko….
Holky, že zrovna vy budete mít problémy s mlíkem, hmmm. Sušený se vyrábí tak, že nedáte krávě tejden napít a pak jí vyprášíte vemeno. No tak na kondenzovaný jí nedáte napít tři dny a je to, ne?
Jinak na Košíku je Tatra grand, kondenzovaná,neslazená za 34,90…
Ještě jsem nepochválila recepis. Tohle mi moc chutná a vždycky to jim na Šumavě u jedné „tety“. Říká tomu karbanátky z rybích zbytků a je to vynikající. Tak jí budu muset potěšit, že se to jí i ve vyšší společnosti a má to vznešený jméno…
já znám rybí karboše zase z Třeboně a od Petra Stupky, skvělý jídlo….
Já tento recept vůbec neznám a tak to budu muset v dohledné době napravit.