1,5 – 2 kg plecka
kmín
sůl
Maso nakrájet na kostičky, v míse prosolit, já dala i trochu kmínu, promíchat a nechat v lednici 24 hodin odležet. Pak plnit do skleniček (velikost jak kdo chce). Do každé skleničky jsem dala jen dvě kávové lžičky vody, uzavřít a dát na 85 stupňů na 3 hodiny. Nechat v hrnci a druhý den opět 3 hodiny.
Recept poslala Ivana Dlouhá
Viz recept 611 … bez bucku s kuzi tam neni zadnej sosik…
Asi tak. Já to dělám podle tvého receptu a je to mňam.
Já teda nevím, ale opravdu 6 hodin? To z toho musí být rillettes, ne?
tak ten čas souhlasí, už moje babička zavařovala maso tzv. nadvakrát. Je to spolehlivější pro uskladnění.
Dříve se maso po zabíječce nemrazilo a tak se zavařovalo hodně, přesně tak jsme to dělali a sklenice z masem vydržely i rok.
Jak píše BOY — 85 st. a opakovaně , maso drží pohromadě a je krásně šťavnaté.
Babinky věděly jak na to.
Já jsem v tom opravdu nevině, jak mi přišlo, tak jsem předala Bramboračce. Je pravda, že jsem se nad tím časem taky pozstavila, a zdálo se mi to hodně. No,maximálně je z toho zavařená paštika.
Zase na druhou stranu – nic proti rillettes. 🙂 Těch šest je skutečně dost, ale když se dává syrové a jen na pětaosmdesát, nemuselo by to být úplně na hadry.
Já pořád čekám, že mi přijde to malé prasátko a tam bych to asi využila neb nemám místa v mrazáku…