(2087) Rohlíky od Jarybarky

260 ml vlažné vody
20 g oleje
10 g soli
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
1,5 lžičky instantního droždí nebo 17, 5 g čerstvého droždí
5 g cukru

Ze dvou lžic vlažné vody,  mouky,  5 g cukru a droždí uděláme kvásek. Pak ze zbývajících ingrediencí a kvásku vytvoříme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu  kynout. Vykynuté těsto rozdělíme napůl a z každé poloviny uděláme 6 dílků. Vyválíme,  srolujeme a na plechu s pečícím papírem necháme ještě vzejít. Potřeme vajíčkem a pečeme na 200° asi 20 minut (dozlatova). Kdo má rád posype solí kmínem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2087) Rohlíky od Jarybarky

  1. Francizska napsal:

    Dnes jsou rohlíčky obzvláště vypečené.
    To je krása, zkusím. Hezký hrnek na čaj. U mne za 1. A s hvězdičkami.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ty jsou nádherný, hned bych si dala 👍👍 Určo vyzkouším

  3. BOYE napsal:

    Chachá! U nás taky budou, protože nastává lockdownové slané pečení. Tedy rohlíky se u nás koupit dají, ale za ty peníze nejsou dobrý. A poslední dobou jíme jenom chleba. I když relativně dost dobrej, ale chuť na nějaké obzvláště vypečené…. hmmm…

  4. jarybarka napsal:

    Protože jsem měla obavy aby se těsto dobře proběhlo jsou malé.
    Servirovano na malém talíři.

  5. sharka.68 napsal:

    Vypadaji jak od císařova pekaře 😚

  6. jarybarka napsal:

    Dámy děkuji. Byl to první pokus a docela chutnaly😊👌

  7. henriet13 napsal:

    Vypadají nádherně! A jsou ukázkově zamotané! Vyválela jsi nejdřív dreieck? Já dělávám klasické rohlíky se sádlem, tyhle zkusím brzy, mám na ně ohromnou chuť!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..