(2090) Sádlové rohlíky

500 g hladké mouky
lžička soli,
lžička cukru,
kostka droždí,
30 g sádla,
50 ml oleje,
300ml mléka,
1 vejce

Zadělám klasicky kynuté těsto – do mísy nasypu mouku, rozdrobím droždí, přidám cukr a trošku mléka, nechám vzejít kvásek. Přidám ostatní suroviny
(mléko vlažné, sádlo rozpuštěné) a vypracuji těsto.
Po vykynutí (asi 40 minut) udělám rohlíky – z tohoto množství 16 kusů. Tvaruji tak, že vytvořím bochánek, vyválím ho na elipsu a smotávám z jedné starny , přičemž konec trochu natáhnu, aby šel pod vytvořený rohlík. Položím je na pečící papír (lehce pomaštěný), nechám kynout (cca 30minut), potřu rozšlehaným vejcem (nebo vlažnou vodou) a peču 20 minut na 200 °C.

Pro vnučku k narozeninám pekla Oldřiška
(vnučka si je objednala).

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2090) Sádlové rohlíky

  1. Jana Macůrková napsal:

    Tohle je další obměna již tady uveřejněného receptu. S tím sádlem mají výhodu, že vydrží hodně dlouho měkké. Doufám jenom, že se do mě nepustí někdo, kdo si myslí, že stačí jen jeden základní recept.

  2. sharka.68 napsal:

    já bych jen vyvalovala placku, tu nakrájela na trojuhelníkové výseče a z nich svinula rohlíky ..budou delší a ne tak baculatý – ono se to pak blbě kouše a trhat si je od húst, to není ono…. 😉

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak doufám, že byla vnučka nadšená. Jsou to pěkné pucánky 👍

  4. Vera M. napsal:

    Ještě než jsem otevřela diskusi , tak si říkám : to jsou baculky 🤣

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..