Grilování mletého masa
Dřív se mi často stávalo, že při grilování hamburgerů nebo tyčinek z mletého masa došlo k tomu, že maso částečně proteklo mezi mřížky a pak se špatně otáčelo a trhalo se. Teď používám následující postup – hamburgery dám nejdřív na plechu vyloženém pečícím papírem zatáhnout do trouby (stačí 5 min). Jejich povrch se zpevní a při následném grilování trží tvar. Dá se to použít, i když člověk potřebuje mít jistotu, že maso bude opravdu propečené (malé děti, těhotné) – předpeču hamburgery v troubě a pak na grilu tomu dodám jen vzhled a tu „grilovanou“chuť.
Poslala: peříčko
Dobrýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý
U nás se už griluje jen na kameni – soused je kameník a tak nám uřezal dva pláty domů i na chalupu – je to myslím žula, co se používá na náhrobky. Jen to musí být v rámu ze železného profilu, protože to lehce praskne, ale drží. Chuť je nesrovnatelná, třeba dřevěné uhlí mi strašně smrdělo. Grilujeme různé maso, i hambáče, brambory, zeleninu. Jen je potřeba nějaký špek, slanina, aby to nebylo suché.