(16) Langoše

TAK JSEM PŘEMÝŠLELA CO VÁM DNESKA PROVEDU, TAK SE NA VÁS ŠKLEBÍM ALESPOŇ TAKHLE…..

300 g hladké mouky, 1 lžička oregana
½ lžičky soli, ½ kostky droždí
špetka cukru,  1,5 dcl mléka
olej na smažení, strouhaný sýr, kečup, strouhaný česnek rozmíchaný v trošce vody.Připravíme si teplé mléko, do něj vsypeme špetku cukru.
Když droždí vyplave, vypracujeme s hladkou moukou a oreganem nelepivé těsto.
Necháme asi 20 minut kynout.
Těsto si rozdělíme na několik kousků (asi na 5 – 6),  a na plochém talíři, na který jsme nalili lžičku oleje vytahujeme tenké placky až na okraj talíře.
Vytvarované langoše smažíme na oleji do růžova.
Potřeme česnekem, posypeme strouhaným sýrem a dozdobíme kečupem.

Autr receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

16 komentářů: (16) Langoše

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jééééé, zrovna volal synek (zítra má přijet, byl tu naposledy o Vánocích) s tím, že …… krucánky (listové těsto, pomatlané tloutkem, posypané sýrem/salámem, zabalené a rozkrájené na malá kolečka), langoše, svíčkovou, králíka, jahodové knedlíky, krtkův dort, roštěnky s rýží, kuřecí maso s pórkem a rýží, vinnou klobásu se smetanou (podle devětapadesátky), masové kuličky s brusinkovou polevou (podle Haderach) ….. jsem se ptala, zda přišel o práci a stěhuje se zpět. Odpověď: Matko, dietu můžu držet v Práglu, k mamince se každej normální člověk jezdí najíst, víš? To nepobereš

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    A moje langoše (recept mám ze Slovenska)
    1 kg hladké mouky, 6 dkg droždí, mléko dle potřeby (teplé) a 1 lžíce oleje + sůl a cukr = kvásek a výsledně musí být řídké těsto
    Zadělat řidší těsto, nechát asi 1/2 hodiny kynout. Udělat bochánky, nechat odpočinout …. následně vytahovat placičky. Smažit na sádle. Každý dle své chuti – kečup, česenek utřený s olejem, sýr ….. mohou být i nasladko

  3. Katyp50 napsal:

    Jj, langoše – nikdy jsem neodolala, když někde byly k mání a vždycinky mi po nich bylo strašně zle. Doma jsem to nikdy nezkoušela, přišlo mi to zbytečné pracné. Ale když tak čtu…….

  4. ela.kutnohorska napsal:

    Langoše miloval můj táta. Asi si je usmažím na jeho počest. A bude mi zle, protože se strašne nacpu. Hlavně hodně česneku v soli a oleji, mmmmmmmm

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..