6 kvalitnách špekáčků
1 kg brambor
cibule
česnek
majoránka
sladká paprika
(vývar)
hladká mouka
sůl
Nejlépe na sádle (nebo na oleji) osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a zasypeme sladkou paprikou – POZOR, míchat, připaluje se. Přidáme na kostičky pokrájené špekáčky a drobet opražíme, aby pustily šťávu. Přisypeme nakrájené brambory, promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou. Když se začnou vařit, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a osolíme. Nakonec (pokud mají brambory málo škrobu a omáčka je řídká) zahustíme záklechtkou z hladké mouky a vody, provaříme.
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Jo, přesně takhle ho dělám. A házím do něj větev libečku.
Libečku není nikdy dost!
Takhle to také dělám.