(264) Dědovka

1 kg  vepřové krkovice
1 kg mletého masa
kousky šunky nebo uzeného masa
hrášek
zeleninová červená paprika
kmín
sůl
2 lžíce sádla

Vepřovou krkovici nakrájíme a naklepeme hodně natenko. Osolíme a okořeníme podle chuti. Mleté maso smícháme s nakrájenou šunkou, zeleninovou paprikou a hráškem a rovněž okořeníme podle chuti.

Formu na bábovky vymažeme sádlem – je na to nejlepší normální štětec na natírání (úzký).
Dovnitř formy naskládámě tenké plátky krkovice po celém obvodu, na ně navrstvíme mleté maso smíchané se zeleninou. Všechno přkryjeme dalšími plátky krkovice a dobře upěchujeme.
Pečeme asi 2,5 hodiny až jsou plátky krkovice krásně červené a měkké.
Necháme lehce schladnout, slijeme vypečenou šťávu, vyklopíme, nakrájíme a podáváme s bramborem, které jsme polili výpekem.

Toto je recept pro slavnostnější příležitost, kdy se sejde více strávníků – nás bylo 5 a mám ještě na nedělní oběd nebo za studena na večeři.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (264) Dědovka

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Dělám z kuřecího, jinak téměř totéž.

  2. BOYE napsal:

    Nedělám, nikdy nedělala… někdy dělat budu. Tahle buchta se mi líbí! 🙂

  3. Katyp50 napsal:

    Dělávala jsem v menším množství v srnčím hřbetu. Bylo to výborné.
    Plnila jsem i fáší z míchaných vajíček a hub. Bylo to pak takové hodně barevné.

  4. lida.f napsal:

    Tak to je správná bábovka pro masožravky jako jsem já. Příští neděli ji udělám na oběd.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..