(265) Vepřový perkelt

3/4 kg vepřového plecka
7 bílých paprik
1 červená paprika
2 cibule
3 rajčata
Feferonky podle chuti
Sůl, olej, mletá paprika 

Vepřové maso nakrájené na kostky osmažíme na rozpáleném oleji až chytne trochu barvu. Přidáme cibuli a 1 PL mleté papriky, protřepeme a přidáme na kroužky (nebo proužky) nakrájenou papriku a rajčata a feferonku. Osolíme, opět protřepeme zmírníme plamen a přiklopíme. Necháme pomalu dusit ve vlastní šťávě do změknutí masa. Když je maso měkké, odklopíme a na větším plameni necháme odpařit šťávu na požadovanou hustotu. Podáváme s chlebem.

Recept poslala : Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (265) Vepřový perkelt

  1. bozena.fialova napsal:

    Maďarskou kuchyni mám moc ráda, různé perkelty, paprikáše, guláše, kološvárské zelí, všechno skvělé. Jako příloha by se výborně hodila i tarhoňa, hezky ji rozhrabávat v té zahoustlé šťávě… 🙂 🙂

  2. blahovka.h napsal:

    Takhle ho dělám do kološvárského zelí, jen maso nakrájím na malé kousky. Je to lepší než s mletým masem. Tohle jídlo miluju a se mnou i celá rodina a tak ho musím udělat vždy dva velké pekáče, aby si mohli ještě odvézt domů.

  3. raduna.ha napsal:

    Ahááááá? Tak já dělávám perkelt. U nás se tomu říká
    vepřové na zelenině. Ale nic proti názvu, hlavně je to dobrý
    a nikdy nezbude. Jen jsem si teď tak trochu odskočila ze
    zahrady se mrknout co nového se tady děje. Nemám moc času
    sklízím rajčata. papriku, rohy, ostružiny…….. a potom to cpu do sklenic
    a mrazáku jako vy tady všichni. Jen ty houby mi chybí.

  4. adela.adale napsal:

    Je čas perkeltu (sezóna rajčat a paprik). Doufám, že se na mě Jarybarka ani maďarský národ nebudou zlobit, ale já ho zahušťuju moukou rozmíchanou ve vodě a taky tam přidávám zakysku, šlehačku, nebo jen smetanu. Chutná nám ta omáčka k tarhoním, pěkně v tom plavou …

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..