No comment……
a nehlaste se všechny najednou…..
Pokud je někdo chcete, do Prahy a okolí jsem ochotná příležitostně dovézt.
Pro uživatelky a uživatele Bramboračky – ano, Zahrada středních Čech se letos poprvé koná v malé vesničce Ledečko na Kutnohorsku.
Tohle je můj porost lilků, je jich tam asi 8, jeden, ten největší už skončil na talíři……
A fazolové lusky sklízím ze žebříku…..
Všechny zdraví Jana Macůrková.
Já mám dýně ráda, ale nějakou takovou mi pěstuje už kamarádka 🙂 ale urodily se ti pěkné 🙂
Nádhera
Já se hlásím! Teda…o jednu. Jen co se vrátím z dovolený! Děkuju!
Jsi v pořadníku pod číslem 3, já mám 1 a 2 , další dvě jsou volné….
Jani, požehnej Ti to Pánbůh, to jsou otesánci! Ty netrpěly hlady! U čeho zatím skončily – mámu, tátu, děvečku s jetelem……? 🙂 Ale je to opravdu krásná sklizeň.
To ještě jsou malá miminka, největší, kdy jsme jeli domů v autě 3 (já, manžel a dýně) měla 65 kg. Od té doby jim říkáme Adéla…..
My jim říkáme oranžová prasátka. Adéla je kalabasa, která je vyvedená z foliovníku na jabloň a z ní pak visí dlouhé okurky. Vyfotím a až se najde někdo, kdo mi to stáhne z foťáku do PC (neb já to neumím, a budu zase poslouchat řeči svých děťátek, že už bych se to mohla naučit), tak pošlu foto.
A máš to opravdu kalabasu nebo kalebasu? V tom druhém případě se hlásím o jednu dobře vysušenou. Nebo to jsou jen indické asi 2 m dlouhé světlounce zelené okurky?
Letos je to kalabasa. Takže dlouhá ind. okurka. Kalebasu jsem měla jednou, když mi synek přivezl semínka z cest. Další rok už nevzešla. A tenkrát jsem nevěděla co s ní, tak byla jen na parádu.
Úroda požehnaná, to se budeš mít co ohánět než to zpracuješ. Já před dávnými časy vypěstovala takové 65kg kousky 3, k tomu několik menších a převážnou většinu sežrala prasata a slepice – nikdo o to moc nestál. Měla jsem recepty jen na džus a kompot. V kuchařce nic a net byl novorozeně. Lilek jsem ještě neviděla, že by někdo pěstoval, vypadá nádherně. Já tenkrát dostala semínka patizonů (to taky nikde na krámě vidět nebylo stejně jako cukety, které prvně přivezla švagrová z Polska). Vy jste velká rodina, poradíte si s velkou úrodou (no asi ty zpracuješ, ostatní zkonzumují). Já se teď peru s „výslužkou“ ze svatby – Rajčata, broskve, salátové okurky, jablíčka vše po cca 10 kg. Takže mám poprvé možnost vyzkoušet recept na kečup – už má první hodinu bublání za sebou a mužský se přesvědčil, že se to do TOHODLE hrnce fakt všecko vejde 🙂
my děláme dýňový koláč :o)
Sem s receptem!
nemám nafoceno, letos jsme ještě nedělali :o)