(17) Bramborové placky

1/2 kila brambor
10 dkg hrubé mouky
3 dkg másla (Hery)
1 vejce
sůl
olej na pečení

Brambory si uvaříme ve slupce, ideálně den předem. Oloupat, nastrouhat (líní mohou použít též šťouchadlo na brambory), přidal další ingredience (máslo rozpustit). Z těsta odebíráme malé kousky, tvoříme kuličky a rozplácnutím vyrobíme placičku.  Pečeme v troubě na vymaštěném plechu.

HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

53 komentářů: (17) Bramborové placky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Dají se použít jako příloha , pojídat samostatně – jak vidno na obrázku, my je rádi s dušenou zeleninou.

  2. Ivana napsal:

    Bramborové placky můžu. Za mlada nám je babička dělala s jablečným kompotem.

  3. morland napsal:

    Moje babička je dělala k bramboračce a děda si je mazal povidly (to jsem tedy nemusela).

  4. Ivana napsal:

    mám trochu zmatek v tom, že jsou některé moučníky v Pečeme a některé ve Sladkých pokrmech

  5. ela.kutnohorska napsal:

    🙂
    Hezké ráno všem!!!

  6. Katyp50 napsal:

    Bramborové placky jsme dělávaly hodně často s maminkou na chalupě – nasucho, jen na rozpáleném tálu kachlových kamen, který maminka vyčistila důkladně drátěným kartáčem. Já na ně později měla takovou litinovou plotničku, která se dávala na stojánek od žehličky – kovový. A mívali jsme je pak potřené horké sádlem a naslano nebo potřené máslem a pak byly nasladko. Jojo tu chuť nelze zapomenout.

  7. Haderach Kwisatz napsal:

    Služebka – buďte tu hodný ! 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..