(3826) Jahodový sorbet z mražených jahod

Nastává sezóna jahod a kdo má dobrou úrodu, musí řešit „kam s nimi“. Tak do mrazáku a až se zima zeptá, pošlete ji do kšá…

5 PL cukru krupice
60 ml vody
½ kg  mražených jahod
šťáva z 1 limetky

Cukr úplně rozpusťte ve vařící vodě. Jahody nasypte  do mixéru, nalijte na ně část horkého sirupu a začněte mixovat. Jak začnou povolovat, dolijte zbytek sirupu a podle chuti a konzistence přidejte limetkovou šťávu.

Umixovaný sorbet (bude asi jako řidší točená zmrzlina) lze jíst hned. Když  chcete úhledné kopečky, dejte asi  na 2 hodiny  zpevnit do mrazáku. Není ale určen k dlouhému skladování a nejlepší je  čerstvý.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (3826) Jahodový sorbet z mražených jahod

  1. a.rena napsal:

    A to je moc hezký recept, hlavně jednoduchý. Jahody začínají zrát, tak hned vyzkouším. Budeme se olizovat až za ušima.

  2. Nella napsal:

    Krásný a jednoduchý recept. Určitě vyzkouším👍

  3. Nella napsal:

    Krásný a jednoduchý recept. Určitě vyzkouším👍🍦

  4. Nella napsal:

    Nejprve to nechtělo odejít a teď je to 2x. Omlouvám se🙈ale aspoň můžu ještě poslat přání Janě nahoru🙂

  5. kvetula.v napsal:

    Recept prima, ale ty první 4 jahůdky včera z truhlíčku sklizené jsou ještě málo🤔
    Jen co někde potkáme stejně chutné za rozumnou cenu, budou orgie. Sorbety můžu 😋😋😎

  6. lakysa22 napsal:

    Našla jsem ještě v mrazáku jako rezervu na knedlíky – tak holt nebudou😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..