2 balení toustového chleba
6 vajec
2 velké cibule
300 g špeku
několik lžic mléka
Toustový chléb nadrobíme na malé kousky, přidáme vejce a mléko. Cibuli nakrájíme na jemno, stejně tak i špek.
Špek s cibulí rozpustíme na pánvičce a rovněž vmícháme do směsi.
Pokud je směs suchá, přidáme trochu mléka, pokud řídká, tak buď přidáme ještě trochu toustového chleba nebo několik lžic strouhanky. Z hmoty vytvaruje koule o průměru asi 8 cm, vložíme do mikroténového sáčku, který pevně zavážeme.
Vaříme i s mikroténovým sáčkem cca 30 minut.Tak se nám knedlíky nerozblemcají.
Podáváme s cibulkou nebo zelím….
Autor: Jana Macůrková
To s tím mikroténem je dobrý nápad,díky……..
Šlo by jako váleček v potravinářský fólii? Vymazaný….
Nevidám jediný důvod, proč by nešlo.
Zeptám se možná blbě … Ty koule jsou vzájemně oddělené třeba uzlem? Pokud ne – nesplácnou se během vaření dohromady? Špekové knedlíky totiž dělám podle paní Šejbalové pouze v hrnečku (pro jistotu)
Jde to výborně a můžeš jich tak vařit víc najednou. Já je dávala po dvou, konec mikroteňáku přes okraj hrnce a přichytit pokličkou. Já jich vařila 10 najednou.
Já takto vařím i karlovarský knedlík, asi 20 minut, pak se jednoduše sáček vytáhne, knedlík není oslizlý.
Ten karlovarský je pouze bez té cibulky a špeku uvnitř. A já ho krájím na plátky podobně jako normální houskový knedlík.
Jano, kolik jich asi z téhle dávky je? 😯
Z tohoto množství je jich 10 velikosti tenisáku.
A jsou tak syté, že sníš 2 a budeš mít dost…
Hmmm, tak to vypadá moc dobře. Já karlovarské špekové miluju. K tomu kysané zelí nebo salát z červené řepy……. jejda to bych si dala hned.