předvařené krevety (velké nebo koktejlové)
1 kyselejší jablko
salátová okurka
(ledový) hlávkový salát
2 lžíce majonézy (možno dát 1 + 1 lžíci zakysané smetany)
1 lžíce kečupu
½ lžičky tabasca
1 lžička worcestrové omáčky
sůl
mletý černý pepř
toustový chléb
citron
Krevety (velké nakrájíme na kousky) dáme do mísy. Jablko oloupeme, nakrájíme na kostičky, namočíme na pár minut do citronové vody, osušíme a přidáme ke krevetám. Salátovou okurku oloupeme, vyndáme semínka, také nakrájíme a dtto.
Z majonézy, kečupu, tabasca, worcesteru, soli a pepře smícháme zálivku.
Nalijeme do mísy, důkladně promícháme a servírujeme spolu se salátem, plátkem citronu a opečeným toustovým chlebem.
A když majonézu “nadlehčíte” ušlehanou šlehačkou, bude koktejl zase jiný. Pak i stačí jen sůl a pepř s trochou citronové šťávy.
Zajímavý recept a já vám, kdo budete vařit, přeji dobrou chuť. My si dáme radši tu klobásku.