Přijedu vám na víkend vnoučata?
Tak máte nejvyšší čas!
3 sáčky želatiny (výborná je na vaječnou tlačenku), 8 lžic cukru
3 hrnky (200 ml) štávy z kompotu nebo
z rozmrazeného ovoce
(lze použít i sirup s příchutí)
Formičky na čokoládu (silikonové)
1 sáček želatiny rozpustíme ve 200 ml (1 sklenice)
šťávy, přidáme 2 lžíce cukru. Šťáva z ovoce dá bonbonům barvu.
Želatinu nevaříme, pouze rozpustíme v horké tekutině.
Když začne želatina tuhnout, naléváme lžící do
formiček a necháme ztuhnout.
Žlutá – ananas, červená – jahody nebo rybíz, borůvky- černá.
Upozorňuji, že jde o bonbony na rychlou spotřebu (3-5 dní v chladu v ledničce).
Autro receptu: Jana Macůrková
A jak ten pytlík na vajecnou tlačenku vypadá? Např. V kaufu maj řadu želatin a polovina z toho je vlastně škrob a než se tam prohrabu tak půl hodiny čtu složení.
A jak ten pytlík na vajecnou tlačenku vypadá? Např. V kaufu maj řadu želatin a polovina z toho je vlastně škrob a než se tam prohrabu tak půl hodiny čtu složení.
Je to na něm napsané a je na něm obrázek vejce natvrdo
Motralko, to se přímo jmenuje „želatina na vaječnou tlačenku a aspiky“, nedá se to splést. 🙂
Mám dotaz, zkoušela jsem vyrobit z želatiny(lidl) a džusu, a nějak to nebylo ono. Malý sice snědl, ale představovala bych si bonbony tvrdší podobnější gumovým medvídků. Je to rozdíl v želatině? Nemáte někdo zkušenost s agarem? děkuji za rady
Já nejraději používám želatinu plátkovou, kterou nekupuji v krámu, ale v cukrářských potřebách. Sice to je větší cena (větší balení), ale vydrží a mám s ní dobré zkušenosti. Ale taky nejde použít na vše.