Náplň – krém 1,5 kg mražené jahody – 1 kg necháme rozmrznout a rozmixujeme
2 jahodové pudinky – uvaříme s cukrem a rozmixovanými jahodami
do vychladlé směsi zašleháme 1/8 másla (já použila Zlatou Hanou) a 2 vrchovaté lžíce šlehačky v prášku.
Piškot: 4 žloutky ušleháme s cukrem a 4 lžícemi oleje do pěny. Přidáme trochu horké vody, sníh ze 4 bílků a 3/4 hrnku polohrubé mouky, do které jsme vmíchali 1/2 prášku do pečiva. Naneseme na pečící papír a pečeme asi 8 – 10 minut. Vychladlý plát překrojíme podélně napůl, potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinu piškotu. Zdobičkou na dorty nazdobíme celý okraj tak hustě, aby nám netekla šťáva ze zbytku jahod a želatina mimo.
Navrch narovnáme ještě zmrzlé jahody a pokapeme želatinou (jahodová – Lidl)
Autorka receptu: Jana Macůrková
To je krásný zákusek a lehoučký:)
No tohle péct ve všední den, to už je rozmařilost. Ale krásná a určitě dobrá ?
Já to sice pekla ve všední den (pátek), ale protože manžel měl v sobotu narozeniny. A je to časově dost nenáročné, ačkoliv to tak nevypadá.